A Bocskai Rádió a 2018-2019-es évre KCSP ösztöndíjas munkatársat keres!

Mint az előbbi években, 2018-ban is a Nemzetpolitikai Államtitkárság február folyamán meghirdette a Kőrösi Csoma Sándor Programot. A Bocskai Rádió olyan személyek jelentkezését keresi, akik az alább felsorolt kvalitásokkal rendelkeznek és szeretnének dolgozni egy amerikai magyar rádiónál és online portálnál.

Az ösztöndíjas végleges kiválasztása a Nemzetpolitikai Államtitkárságon múlik, részünkről nincs semmilyen beleszólási lehetőségünk. A jelentkező elsősorban a NA által megjelölt kritériumoknak kell megfeleljen. Ezeket a feltételeket megtalálja a program weboldalán. Kérjük, jelentkezésükkor speciálisan jelezzék, hogy a Bocskai Rádióhoz szeretnének jönni szolgálatra!

Középszintű (társalgó) angol nyelvtudással rendelkező, ösztöndíjast várunk, aki magyar nyelven végez média munkát úgy, mint: élő rádió adásvezetés, interjúkészítés, hanganyag vágás, film forgatás és vágás, cikkek / élménybeszámolók írása. Ugyanakkor, csak és kizárólag gyakorlott hajtási engedéllyel rendelkező egyén lesz sikeres itt, mert Clevelandben autó nélkül nagyon nehéz közlekedni, mivel a helyi közszállítás nem fedi le az egész várost. A Clevelandben töltött időszak az a lehető leghosszabb legyen (9 hó), mert csak így lehet olyan eredményeket elérni, amelyek igazán a diaszpóra magyarságának hasznára válnak.

A pályázat benyújtása: a 2018. február 15. napjától 2017. március 12. napjáig.

Interjú a pályázókkal: 2018. március 19. – 2018. április 13.

Az ösztöndíj összege: 600.000,- Ft/hó

Tervezett megvalósítási időszak:  2018. szeptember – 2019. június. (A legfeljebb 9 hónapig tartó külföldi programszakasz ezen időtartamon belül valósul meg azzal, hogy a programszakasz kezdete legkésőbb 2018. szeptember 10. napja. Az ösztöndíjas ezen időpontig köteles megkezdeni a külföldi programszakaszt.)

További részletek itt találhatóak.

Bármilyen kérdéssel kérem, hogy forduljanak hozzám a következő email címen:  molnar.zsolt@bocskairadio.org .

Tisztelettel,
Molnár Zsolt, mentor

 

 

Részletes leírás az ösztöndíjastól elvárt kvalitásokra:

 

Szeretnénk, ha a Bocskai Rádióhoz jelentkező KCSP ösztöndíjas a következő szakmai és egyéb elvárásokat birtokolná, hogy ez által az itt tartózkodása gyümölcsöző együttműködés legyen.

 

1. Nem szakmai, de kizáró jellegű elvárások (alap követelmények)Magyarázat
a. Társalgási/középfokú szinten beszélje az angol nyelvetA munka nyelv az magyar, de sokszor adódik olyan alkalom, hogy angolul kell bemutatkozni, rövid beszámolót tartani vagy képviselni a rádiót másad, harmad generációs magyaroknak, akik már nem beszélik a magyar nyelvet.
b. Tapasztalt és gyakorló személygépkocsi vezető legyen.Clevelandben nem lehet közlekedni személygépkocsi nélkül. Ha a mentor kell, hogy elvigye mindenhova az nem jó, mert, akkor a mentor maga elvégzi a munkát és fölöslegessé válik az ösztöndíjas jelenléte. A videó felszerelés autót igényel, nem lehet vinni közszállítási járműveken.
c. Tudja vállalni itt tartózkodásával az ösztöndíj maximális hosszát – a 9 hónapi szolgálatot.Mire megismeri a helyi közösséget, a stúdió és egyéb munkákat, arra már távoznia kell, ha 9 hónapnál rövidebb időre jön. Az első 3 hónap általában betanulási időszak.
d. Legyen média portfoliója, amit be tud mutatni indulás előttAudió, videó, és sajtó portfolióra gondolunk.
e. Legyenek alap számítógépes felhasználói ismeretei.A Microsoft Office, Google Drive ismeretek szükségesek.
2.       Szakmai elvárások. Kötelezően elvárt, kizáró jellegű.
a. Tapasztalt legyen interjúk készítésében és azok feldolgozásában, úgy audió, mint videó területén.
  • Ismerjen és kezeljen egy hangvágó programot
Adobe Audition vagy Audacity vagy Nero Wave Editor vagy bármi más, amivel rendelkezik.
  • Ismerjen és kezeljen egy filmszerkesztő programot
Adobe Premier Pro vagy Final Cut Pro vagy iMovie vagy Corel VideoStudio vagy Pinacle Studio vagy bármi más, amivel rendelkezik.
  • Legyen tapasztalata audió és videó felszerelések (hardware-ek) használatában
A Rádiónak van 2. db Sony PXW-Z150 4K kamerája, hozzá van 3 db. drótnélküli mikrofon és egyéb audió és világítást kiegészítő eszközök.
  • Magyar helyesírás és fogalmazás
Tudjon írni cikkeket és forgatókönyveket a filmekhez.
3.       Ideális esetben ezt is szeretnénk. Előnyt jelent. (nem kizáró feltétel)
a. Aktív és média szakmából érkezzen.Kijövetele előtt dolgozzon Rádiónál vagy TV-nél, vagy valamilyen újságnál vagy online portálnál, amit igazolni tud az amerikai nagykövetségen.

Az ilyen jelentkezők nem turista vízummal (B2) érkeznek meg az államokba, hanem  Media (I) vízummal. Ez azért előnyös, mert ez feljogosítja amerikai autó vezetői jogosítványra és az autó kötelezőbiztosításának összege is töredéke lesz egy turista vízummal érkezővel szemben.

b. Ismerje a WordPress CMS rendszert.A Bocskai Rádió weboldala ezzel a rendszerrel működik.
c. Legyen pedagógiai ismerete.A Magyar Iskolával szorosan összedolgozunk, ők sokszor tanítókat igényelnek. (1-7 osztályosok számára tanítana magyart)
d. Legyen cserkész.Cserkész háttér nagy előnyt jelent, mert a diaszpórában működő magyar közösségek a cserkészethez nagyon kapcsolódnak.
e. A weboldalunkból kiindulva ismerje a Bocskai Rádiót és annak tevékenységét.https://www.bocskairadio.org/

 

 

Kelt: 2018. február 19.

Molnár Zsolt, Mentor