Bocskai Filmklub: Chuchotage / Susotázs és Egy nap – angol felirattal

  Mikor:
  2019. május 15. @ 6:30 du. – 9:00 du.
  2019-05-15T18:30:00-04:00
  2019-05-15T21:00:00-04:00
  Hol:
  Magyar Business Klub
  15805 Libby Rd
  Maple Heights, OH 44137
  Egyesült Államok
  Költség:
  free
  Kontakt személy:
  Bocskai Rádió

  Május 15-én, szerdán tartjuk a Bocskai Filmklub első évadának záró eseményét, amelyen két olyan filmet mutatunk be, amelyek szerepeltek a 43. Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon is.

  Este 6.30-tól Tóth Barnabás Chuchotage / Susotázs c. rövidfilmjét vetítjük a BuSho Film Fesztivál engedélyével és a Chicagói Főkonzulátus támogatásával. A 16 perces rövidfilm két magyar szinkrontolmácsról szól.

  7 órától Szilágyi Zsófia Egy nap című elsőfilmes alkotását láthatják, amely Cannes-ban elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját, Európai Filmdíjra jelölték, díjazták Luxemburgban, Kairóban, Szarajevóban, Kassán. Clevelandben megkapta a közép-kelet európai szekció fődíját, filmes portálok szavazásán az év filmje volt 2018-ban, elnyerte a magyar filmkritikusok díját, és április végén a Magyar Filmdíj jelöléseiből hármat zsebelt be a legjobb elsőfilmes rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb forgatókönyv kategóriákban.

  Az Egy nap egy háromgyerekes budapesti család mindennapjaiba enged bepillantást, tükröt tartva a valóságnak. Elgondolkodtató kamaradráma a dolgok fontosságáról, a kapcsolatok erejéről, az idő múlásáról és az érzelmi játszmákról.

  A filmeket angol felirattal vetítjük, a program ingyenes, adományokat szívesen fogadunk.

  Az est végén rádiónk KCSP-ösztöndíjasa, Miklós Melánia búcsúzik a clevelandiektől.

  Mindenkit szeretettel várunk!

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.