Chagrin Dokumentumfilm Fesztivál

  0
  Chagrin Dokumentumfilm Fesztivál
  Mikor:
  2018. október 5. @ 7:30 du.
  2018-10-05T19:30:00-04:00
  2018-10-05T19:45:00-04:00
  Hol:
  Chagrin Dokumentumfilm fesztivál
  40 River St
  Chagrin Falls, OH 44022
  Egyesült Államok
  Kontakt személy:
  George J Pogan, LFACHE
  440-543-8199

  Az egykori Chagrin Falls-i diák, David Ponce filmkészítő egyénisége és munkássága által inspirált dokumentumfilm fesztivált 2010 óta rendezik meg minden évben a Clevelandhez közeli festői kisváros, Chagrin Falls helyszínein. Az idei versenyprogramban 5 nap alatt 89 filmet vetítenek le október 3. és 7. között, de számos egyéb program is várja a látogatókat: közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gasztroesemények, filmes bulik.

  Az idei fesztivál magyar vonatkozású filmje a clevelandi Szent Imre templom bezárása és újranyitása kapcsán mutatja be az amerikai magyarok drámai küzdelmét, amelyet a hitéletük megőrzéséért folytattak az amerikai templombezárások idején. A Foreclosing on Faith (A hit kiárusítása) avagy Az amerikai templombezárási válság (America’s Church Closing Crisis) című filmet október 5-én, pénteken vetítik a chagrini Kis Színházban (Chagrin Valley Little Theatre), este 7.30-kor.

  A bemutatón részt vesz a film ötletgazdája, társrendezője és -forgatókönyvírója, Somogyi Viktória is. A vetítés után fogadásra várják a vendégeket a kertben, amelyen Steve Hegedoes zenél.

  A film játékideje 50 perc, létrehozását a Magyar Média Mecenatúra Ember Judit-pályázata és az NKA támogatta.

  Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=P_eORGDc6vs

  Képillusztrációnk részlet a filmből. További információk a hivatalos weboldalon érhetők el: http://foreclosingonfaith.com/

  Korábbi vonatkozó hírünk: https://www.bocskairadio.org/hit-kiarusitasa-cimmel-filmet-mutatnak-az-amerikai-templombezarasokrol/

   

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.