A cserkészek karácsonyi ünnepélye

  A clevelandi magyar cserkészcsapatok szeretettel meghívják önöket a cserkészek karácsonyi ünnepélyére, amelyre december 21-én, péntek este kerül sor a Szent Imre templomban.

  Gyülekező este 7 órakor. A műsor 7:30-kor kezdődik, majd szerény fogadás követi a programot a templom dísztermében.

  Jöjjön mindenki együtt ünnepelni a kis Jézus születését egy hangulatos és méltó karácsonyi programmal.

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  1 COMMENT

  1. A trianoni békeszerződés után felgyorsult a kivándorlás az összeomlott Osztrák-Magyar Monarchia országaiból. A clevelandi kivándoroltak között végzett szociális tevékenységet 1922-1934 között nagynéném: Boér M. Judith nővér, a budapesti Szociális Missziótársulat tagjaként, ahol két intézményt hozott létre Joseph Schrembs püspök anyagi és erkölcsi támogatásával:
   1.Social Mission Settlement, cím: Cleveland, Ohio 2927 E. 116th Str. (alapítási év: 1922.)
   2.Noviciátus, cím: Cleveland 2438 Mapleside Road
   A második világháború után, 1949-ben a magyarországi katolikus egyház újból az Egyesült Államokba, New-Yorkba küldte, ahol megélte az 56-os forradalom utáni kivándorlási hullámot is, és 1956. és itt lelte halálát 1958. augusztus 8.-án.
   Mindig szívesen olvasok a clevelandi magyarokról és nagyon örvendenék, ha tudnának részletekkel segíteni könyvem megírásához, amelyben nagynénémnek Clevelandből küldött leveleit dolgozom fel.
   Üdvözlettel
   Boér Mária

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.