A cserkészek karácsonyi ünnepélye

  A clevelandi magyar cserkészcsapatok szeretettel meghívják önöket a cserkészek karácsonyi ünnepélyére, amelyre december 21-én, péntek este kerül sor a Szent Imre templomban.

  Gyülekező este 7 órakor. A műsor 7:30-kor kezdődik, majd szerény fogadás követi a programot a templom dísztermében.

  Jöjjön mindenki együtt ünnepelni a kis Jézus születését egy hangulatos és méltó karácsonyi programmal.

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  1 COMMENT

  1. A trianoni békeszerződés után felgyorsult a kivándorlás az összeomlott Osztrák-Magyar Monarchia országaiból. A clevelandi kivándoroltak között végzett szociális tevékenységet 1922-1934 között nagynéném: Boér M. Judith nővér, a budapesti Szociális Missziótársulat tagjaként, ahol két intézményt hozott létre Joseph Schrembs püspök anyagi és erkölcsi támogatásával:
   1.Social Mission Settlement, cím: Cleveland, Ohio 2927 E. 116th Str. (alapítási év: 1922.)
   2.Noviciátus, cím: Cleveland 2438 Mapleside Road
   A második világháború után, 1949-ben a magyarországi katolikus egyház újból az Egyesült Államokba, New-Yorkba küldte, ahol megélte az 56-os forradalom utáni kivándorlási hullámot is, és 1956. és itt lelte halálát 1958. augusztus 8.-án.
   Mindig szívesen olvasok a clevelandi magyarokról és nagyon örvendenék, ha tudnának részletekkel segíteni könyvem megírásához, amelyben nagynénémnek Clevelandből küldött leveleit dolgozom fel.
   Üdvözlettel
   Boér Mária

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.