Híres magyarok: Erdős Pál

  A Clevelandi Magyar Történelmi Társaság hívja barátait és pártfogóit a soron következő előadására mely május 19-én du. 2-órakor lesz megtartva a Magyar Múzeumban a Cleveland belvárosi Galériában. Az előadás témája Erdős Pál a matematikus. Az alkalom előadója Dömötörffy Zsolt, matematikus. Erdős Pál (1913 – 1996) a 20. század egyik legkiemelkedőbb matematikusa, az MTA tagja volt. 1500 cikke jelent meg, több mint 500 társszerzővel dolgozott, 15 egyetemnek volt a díszdoktora. 1983-ban megkapta a legmagasabb nemzetközi elismerést, a Nobel-díjjal egyenértékű Wolf-díjat. Magyarországon Kossuth-díjjal (1958) és Állami Díjjal (1983) – számelméleti, approximáció- és interpoláció-elméleti, kombinatorikai, halmazelméleti, valószínűségszámítási, geometriai és komplex függvénytani kutatásaiért, iskolát teremtő tudományos és nevelő munkájáért – tüntették ki. Az Előadás után egy új tárlat nyílik meg a múzeumban, bemutatva Amerikai Magyar tudósokat a természet-tudomány, számtan és üzleti szféra területein. Előadás után személyes beszélgetést lehet folytatni egy kávé, üdítő és egy kis harapnivaló mellett. Ezeken a napokon a múzeum nyitva tart 1 és 4 óra között.

  Download (PDF, 178KB)

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.