Híres magyarok: Selye János

  A Clevelandi Magyar Történelmi Társaság hívja barátait és pártfogóit a soron következő előadására mely március 10-én du. 2-órakor lesz megtartva a Magyar Múzeumban a Cleveland belvárosi Galériában.

  Az előadás témája Selye János a stressz felfedezője. Az alkalom előadója Dr. Nádas János, pszichiáter.

  Száz évvel ezelőtt, nem volt fogalmunk arról, hogy mi a stressz. Nem volt szavunk sem, ami leírta volna ezt a fogalmat bármilyen nyelvben is. 1936-ban Seje János felfedezte a stresszt, melyet aprólékos kutatással támasztott alá, majd bebizonyítja lelki és testi negatív hatásait is. Ma a stressz egy mindennapos szó. Kutatások bebizonyították, hogy a betegségek és kórok 70-85 százaléka stressz eredetű. Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ma a stresszt egy „világméretű járványnak” tartja.

  Az előadás egy érdekes élettörténetet mutat be Selye János osztrák-magyar származású tudósról, kitérve tudományos kutatásaira, azok kihívásaira és nehézségeire.

  Előadás után személyes beszélgetést lehet folytatni egy kávé, üdítő és egy kis harapnivaló mellett. Ezeken a napokon a múzeum nyitva tart 1 és 4 óra között.

  Download (PDF, 178KB)

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.