Magyar Kongresszus

  A Magyar Társaság egy amerikai magyar kulturális szervezet, amely évente megtartott kongresszus keretén belül megbeszélések tárgyává teszi az amerikai magyar társadalmat érintő kérdéseket, és a magyar közösség tagjai közbenjárásával nevelési, irodalmi, tudományos és felvilágosító előadásokat, filmeket, ankétokat nyújt. Most November 25-én, délben, a Kongresszus díszvendége dr. Turai Zoltán, a honvédelmi minisztérium –védelempolitikai főosztály ügyintézője. Előadás címe „Orosz befolyásolni törekvések Magyarország, illetve az Egyesült Államok információs terében.” A November 24-i péntek esti Irodalmi és Művészest egy Kodály Est lesz amelyen fellép Völner Eszter szoprán Budapestről, Balla Zsuzsanna zongoraművész és Dr. Hargitai Péter, akinek különben bemutatásra kerül szombat du. 2:30-kor új filmje: Daughter of the Revolution. Szombat reggel November 25-én kerekasztal beszélgetés témája a Magyarországi ösztöndíjasok benyomásai: Magyarország/Amerika: kulturális, gazdasági, társadalmi, oktatási szempontok: Előnyök, hátrányok és lehetőségek. Ezenkívül még sok előadás és kiállítás van tervezve. Külön hangsúlyt vetnek a November 24-i Erdély találkozóra melyen dr. habil. Dani Erzsébet szól a Székelyföldi kulturális autonómiáról. Még a szombat délutáni gyermek programot is kell megemlíteni, ahol tánc és zene kiegészíti a Kodály ismertetőt. A Magyar Társaság szeretettel vár mindenkit úgy a Kongresszus előadásokra, mint a szombat esti díszvacsora és Magyar bálra. Részletes információ található a www.hungarianassociation.com honlapon.

   

  Download (PDF, 646KB)

   

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  1 COMMENT

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.