Megszületett Gárdonyi Géza magyar író, újságíró (Egri csillagok).

  Gárdonyi Géza
  Gárdonyi Géza

  1863 augusztus 2.-án született Gárdonyi Géza magyar író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. A 19–20. századforduló magyar irodalmának népszerűségében máig kiemelkedő alakja. Korának sajátos figurája, egyik irodalmi körhöz sem sorolható tagja volt. Életműve átmenetet képez a 19. századi romantikus, anekdotikus történetmesélés és a 20. századdal születő Nyugat-nemzedék szecessziós, naturalista-szimbolista stíluseszménye között. A legismertebb történelmi regénye az Egri Csillagok, szerintem mindenki olvasta.

  2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

  2 COMMENTS

  1. Tisztelt Szerkesztőség! Kérem javítani az életrajzi adatokban a dátumot,mert Gárdonyi Géza 1863-ban született!
   Üdvözlettel: Pálfyné Ági Kecskemétről

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.