Németh Zsolt Elnök Úr előadása: “Különös házasság – a magyar külpolitika és nemzetpolitika 30 éve”

  2
  Németh Zsolt Elnök Úr előadása: “Különös házasság – a magyar külpolitika és nemzetpolitika 30 éve”
  Mikor:
  2019. november 30. @ 12:15 du.
  2019-11-30T12:15:00-05:00
  2019-11-30T12:30:00-05:00
  Hol:
  Hilton Garden Inn Cleveland Downtown
  1100 Carnegie Ave.
  Cleveland
  OH44115
  Kontakt személy:
  Magyar Társaság
  +1 (216) 651-4929

  Németh Zsolt elnök úr előadása: „KÜLÖNÖS HÁZASSÁG – A MAGYAR KÜLPOLITIKA ÉS NEMZETPOLITIKA 30 ÉVE” 

  2019 november 30. szombaton du. 12:15 -től a Clevelandi Magyar Társaság sok szeretettel hívja Önt és kedves családját, valamint barátait az 59. Magyar Találkozó keretében megrendezett TÁRSAS EBÉD -re.

  A KONGRESSZUS DÍSZVENDEGE és ÜNNEPI SZÓNOKA – NÉMETH ZSOLT, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

  Az elnök úr előadása: „KÜLÖNÖS HÁZASSÁG – A MAGYAR KÜLPOLITIKA ÉS NEMZETPOLITIKA 30 ÉVE”

  Az előadó a nemzetpolitika és a külpolitika összekapcsolódására, különleges viszonyrendszerére, fókuszál, kiemelve a nemzetpolitika különleges szerepét, amely a határon túli, külhoni magyarokra irányul, és, amely magában foglalja az anyaország és a határon túli magyar közösségeknek, valamint a diaszpóra magyarságának a nemzeti összetartozás politikája keretében végzett tevékenységét, a szomszédság- és térségpolitika bizonyos területeit, illetve az általános külpolitikának és a multilaterális diplomáciának a külhoni magyarság helyzetét befolyásoló viszonylatait, amely hármas összetétellel sajátos ágazati politika jött létre.

  Németh Zsolt Attila (Budapest): Magyar közgazdász, politikus. 2014 óta az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, valamint a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese. 2016 óta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének alelnöke. Az Interparlamentáris Unió Magyar-USA Tagozatának elnöke, a NATO Parlamenti Közgyűlésének tagja.

  Jegyek csak elővételben kaphatók, bővebb információ a Magyar Társaság honlapján és facebook oldalán, illetve a fenti telefonszámon található!

  2 COMMENTS

  1. Az MBK idei Itt-Ott találkozóján,augusztusban, a Lake Hope-nál volt alkalmunk meghallgatni Németh Zsolt elnök úr nagyszerű előadását, most már a nemzetpolitika napi, gyakorlati megjelenéseinek ismeretében, s azokat tapasztalva is életünkben .

   Ez a nemzetpolitika egyféle “hungaricum”, melyre mintegy a sors késztette napjaink magyar államát, s jó, hogy erre volt és van politikai erő- a Fidesz-KDMP – mely felvállalta és megvalósítja együttesen ennek mindhárom pillérét. Erről is szól az elnök úr előadása.

   Ennek sikere tőlünk is függ, s ennek védelmébe is cselekedhetünk, ennek nemcsak haszonélvezői, de részesei , megvalósítói is lehetünk- személyesen és közösségileg egyaránt!

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.