Connie Hampton Connally könyvbemutatója

  Mikor:
  2018. november 10. @ 2:00 du. – 4:00 du.
  2018-11-10T14:00:00-05:00
  2018-11-10T16:00:00-05:00
  Költség:
  $10
  Kontakt személy:
  Hungarian Museum
  (216) 523-3900

  Conny Hampton Connally mesél a kutatásáról és a nemrégiben megjelent, The Songs We Hide (Az eltitkolt dalok) című könyvéről, amely az 1950-es évekről szól, a magyar történelem és a hidegháború viharos időszakáról.

  Conny Hampton Connally

  Az amerikai szerző zenekedvelő írónak nevezi magát, aki zenetanárként ismerkedett meg Kodály Zoltán munkásságával, aki – mint írja – a fenyegetettség hosszú évtizedeiben is hitet és reményt adott népének, s felemelte őket a zene ereje által. Ezért választotta regénytémának ezt az időszakot és Magyarországot, hogy bemutassa azt szépséget, amely a sötétség poklában, a nehézségek közepette is képes felragyogni.

  Kutatni kezdte a szocializmus korszakát és Kelet-Európa történelmét, s a 2018 májusában megjelent regénye után jelenleg is egy magyar vonatkozású könyvön dolgozik.

  A The Songs We Hide című regény egy fiatal nőről és egy férfiról szól, akik a sztálinista diktatúra, a vagyonelkobzástól, a besúgóktól, a bebörtönzéstől való félelem idején találnak egymásra. Hallgatnak az őket ért eseményekről, ám a kínzó csend elviselhetetlenségét zenével, közös muzsikálással oldják fel.

  Így ajánlja a könyvet az olvasók figyelmébe Bika Julianna, a kanadai Nyugati hírlevél szerkesztője: “1951-1953 között játszódik a regény. Benedek Péter parasztcsaládjának legjobb földjét erőszakosan elveszi a helyi téesz. Péter megismerkedik egy fiatalasszonnyal, akitől a gyermeke apját viszi el az ÁVÓ. Péter Pestre kerül és a két tehetséges fiatal a zenében, az énekben találja meg a közös utat, s így együtt könnyebben tudnak szembenézni az elszomorító kihívásokkal.

  Fiatal angol nyelvű magyarok, valamint a szüleik számára érdekes történet, tanulságos. Történelmi vagy földrajzi hibát nem lehet találni Conally könyvében, alapos kutatást végzett, és látszik, hogy többször járt a helyszíneken. Könyve élvezetes olvasmány.”

  SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.