Ünnepelni a 2017-es Szent László emlékévet című előadás

A Clevelandi Magyar Múzeum szeretettel meghívja Önt és kedves családját a soron következő előadására, melyet Ft. Mezei András atya tart az  „Ünnepelni a 2017-es Szent László emlékévet” címmel. Az előadásra 2017. április  8-án kerül sor a Múzeumban.

Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2017-es évre Szent László emlékévet hirdetett meg, tisztelegve a neves magyar királyunk előtt.

Ez az előadás azt hivatott szolgálni, hogy bemutassa Szent László királyunk elért vívmányait,  aki 1077-1095 között volt országunk királya és 1192-ben avatta szentté III. Szelesztin pápa.

A legendák istenfélő, lovag-királyként festik le őt és úgy emlegetik őt, mint „az újjászületése a későközépkori lovagiasság ideáljának”.  Ő egy nagyon híres szent Magyarországon és a környező nemzetek körében is, ez abban is látszik, hogy több templomot is az ő nevére szenteltek fel.

Az előadás végén kérdéseket is feltehetnek a szakembernek akár egy sütemény, vagy frissítő fogyasztása közben.  A belépés díjtalan, de szívesen fogadnak adományokat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Nincs hozzászólás még.

Hozzászólás