Magyar üzletemberek Clevelandben jártak új üzleti kapcsolatok létrehozásáért

Június 16-án Cleveland belvárosában, a TeamNeo székhelyén találkoztam négy magyarországi üzletemberrel, akik új üzleti kapcsolatok megteremtéséért látogattak Ohióba.

A budapesti Amerikai Nagykövetség szervezésében érkezett a delegáció, akik ezen a hétvégén Washington DC-ben részt vesznek a SelectUSA amerikai befektetéseket ösztönző konferencián. Ezen a találkozón lehetőség nyílik a számukra, hogy különböző üzleti ágakból érkező cégek képviselőivel találkozzanak és közös üzleti lehetőségeket tárgyaljanak meg.

A csoport azért látogatott el Ohióba is, mert ez a régió az utóbbi időben lendületes fejlődésnek indult és nyitott új befektetők befogadására, valamint üzleti kapcsolatok kialakítására. A velük készült interjúban azt is elmondták, hogy az Ohióban élő nagy magyar közösség is vonzó a magyarországi befektetőknek, és segítség számukra a bizalmasabb kereskedelmi kapcsolatok kialakításában.

A JobsOhio columbusi székhelyű nemzetközi fejlesztési befektetésekkel foglalkozó konzultációs cég szervezte meg útjukat és mutatta be a csoportnak az ohiói befektetési és üzleti kapcsolatok megteremtésének lehetőségeit.

Jay P. Foran a TeamNeo elnöke

A csoport rövid clevelandi útjuk során ellátogatott a Case Western Reserve Egyetem campusában működő ThinkBox innovatív laborjába, ahol a kor legújabb tervezési szoftverjeivel és 3D nyomtatókkal felszerelt számítógépes központ működik, amely a vállalkozó szellemiséget elősegíti bárki számára ingyen.

A delegáció számára nagy meglepetés volt az egyetem mellett álló Kossuth Lajos szobra, illetve a világon egyedülálló Clevelandi Kultúrkertek magyar parkja, ahol a magyar zászló lobog az év minden napján.

A magyar delegációt Magyarország clevelandi tiszteletbeli főkonzulja Böjtös László is köszöntötte, és sok sikert kíván céljaik elérésében.

Az alábbiakban meghallgathatják az üzletemberekkel készült interjút teljes terjedelmében.

Comments are closed.