A Westlake-i Heted Napot Ünneplő Adventista Gyülekezet templomában október 14-én, szombaton este 6 órakor folytatódott a Reformáció 500. évfordulóját ünneplő programsorozat. Az ünnepi programon részt vettek a clevelandi magyar egyházak tagjai és lelkipásztorai: Nt. Tamási Éva a programsorozat szervezője, Ft. Dr. Krasznai Csaba a református egyház Kálvin zsinatának püspöke, Nt. Tóth Péter Loraini református lelkipásztor, Nt. Endrei Ferenc nyugdíjas református lelkész és idős Kulcsár Sándor baptista lelkipásztor valamint a helyi gyülekezet lelkipásztora Dr. Marton Máriusz.

Magyarország chicagói főkonzulátus főkonzul asszonya, Dr. Bencsik Zita és a magyar kormány képviseletében, Dr. Szilágyi Péter, a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár is részt vett a jeles évfordulót ünneplő megemlékezésen. Az ünnepi istentisztelet alatt szónoki beszédet tartott Dr. Szilágyi Péter, majd felszólalt Dr. Bencsik Zita is.

Az istentiszteletet színesítette a protestáns egyházak közös énekkara melyet Nt. Tamásy Zoltán lelkipásztor vezetett és a házigazda adventista gyülekezet zenekara fellépése is.

A program után ünnepi vacsorával fogadtak mindenkit az alagsori ebédlőteremben.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.