A novemberi választások tisztességének védelmével indokolva jelentett be törvényjavaslatot az amerikai képviselőház republikánus elnöke pénteken, ami a Fehér Ház szerint szükségtelen, mert a megoldani szándékozott visszaélés jelenleg is tilos.

Mike Johnson házelnök Floridában Donald Trump korábbi elnökkel, republikánus elnökjelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy olyan jogszabályt szándékozik szavazásra terjeszteni a kongresszus alsóháza elé, ami az állampolgárság igazolását írja elő mindenkinek, aki voksolni kíván a választásokon. Az amerikai választási rendszer jelenleg is csak amerikai állampolgárok számára engedi a részvételt a választásokon, de

a republikánus politikus szerint szükség van a kiegészítő jogszabályra az országba érkezett sok illegális bevándorló miatt, ami állítása szerint azt a kockázatot hordozza, hogy több százezren megpróbálkozhatnak szavazni az elnökválasztáson.

Mike Johnson szavai szerint sok millióan tartózkodnak az országban illegálisan, akik közül ha csak minden századik próbál részt venni a választáson, az is százezres számot jelent, ami pedig megfordíthatja a voksolási eredményt.

ReklámTas J Nadas, Esq

A törvényjavaslat tervét Joe Biden szóvivője politikai színjátéknak nevezte. Andrew Bates arra mutatott rá, hogy

nem állampolgárok számára törvénytelen részt venni az Egyesült Államokban szövetségi szintű választáson.

A Floridában, Donald Trump mar-a-lagói rezidenciáján tartott sajtóértekezleten a korábbi elnök beszélt a hétfőn, New Yorkban kezdődő büntetőperéről, amelyet ismét beavatkozásnak nevezett a választásokba. Úgy vélekedett, hogy ezt Joe Biden irányítja. Közölte azt is, hogy tanúskodik majd a per tárgyalásán. A Donald Trump ellen New Yorkban emelt vád üzleti bűncselekményről szól; az eljárást a demokrata párti kerületi ügyész, Alvin Bragg indította.

(Pesti Srácok / MTI)

Borítókép: Washington, 2023. október 26. Mike Johnson louisianai republikánus képviselő, az amerikai képviselőház előző nap megválasztott elnöke nyilatkozatot tesz a Maine államban az előző nap elkövetett tömeggyilkosságról a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. október 26-án. A lewistoni lövöldözésben 18 ember életét vesztette, 13 megsebesült. Fotó: EPA/Michael Reynolds

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.