Szabó Tóth Barbara (Austin, TX) a lányaival indított adományakciót egy kárpátaljai magyar falusi iskola számára a Magyar Református Szeretetszolgálattal szoros együttműködésben (a pénz direkt hozzájuk folyik be).

https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/60

A kisdobronyiak már így is nagyon meglepődtek, hogy adománygyűjtés indult kifejezetten az ő számukra és hálásak, hogy vannak, akik még a tengerentúlon is felfigyeltek erre a kicsiny magyar falura és iskolájára. 700 éve van feljegyzés erről a magyar faluról, melynek lakossága ma mindössze 2000 fő körüli, lényegében színmagyar. Az iskola sok nehézséggel, katasztrófával nézett már szembe eddig is: 2005-ben például egy rosszul végződő diákcsíny miatt higanyszennyezés érte őket és az egész iskolaépületet újra fel kellett építeniük! Majd jött a COVID, s aztán a máig is tartó háborús helyzet. De ők mégis kitartanak, szorgalmasan teszik dolgukat és hihetetlen hálásak minden jó szóért, tettért kis közösségük érdekében. Gyűjtésünket a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatja és ők segítenek, hogy az adomány biztonságban célba jusson. Az összegyűlt pénzből iskolai laptopokat fognak beszerezni a legszorgalmasabb, illetve a leginkább rászoruló diákok számára. Az adománygyűjtés céljából weboldalt alkottunk, amin minden részletes információ szerepel és sok minden megtudható a diákokról is. Facebook oldalunkon rendszeresen teszünk ki személyes üzeneteket, ismertetőket a diákoktól.

 

Facebook elérhetőségünk : www.facebook.com/FundraisingforKisdobrony
Weboldalunk: https://laptopsforkisdobrony.wixsite.com/kisdobronydonations

ReklámTas J Nadas, Esq

Minden egyes dollárnyi hozzájárulás számít. Köszönjük.

Hálás köszönettel,
Szabó-Tóth Barbara

YouTube player

1 COMMENT

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.