December 9-én szombaton a clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet az idén harmadik alkalommal tartotta meg Adventi és Karácsonyi Gyertyafényes Istentisztelettét majd azt követően a szeretet vacsorát.

Az Istentiszteletre zsúfoltságig megtelt a kis imaház. Közel 150 személy vett részt az alkalmon, ahova egykori tagok, barátok és vendégek látogattak el. Az idén először jött el kántálni a clevelandi regös csoport leány tagjainak egy része, illetve a Szent Imre Római Katolikus Templom Ifjúsági kórusa, akik nagyon szép karácsonyi énekeket énekeltek az Úr Jézus születése emlékére.

A program nagy részében karácsonyi énekek zendültek fel ugyanis a gyerekek, a helyi énekkar és a Harmónia énekcsoport is szebbnél szebb karácsonyi énekekkel készültek erre az alkalomra. Egyedül kollégánk a Bocskai Rádió Honismereti Kérdéseinek szerkesztője, Veres Sándor volt a kivétel, aki  Ady Endre : Karácsony című versével készült, melyet nagy szakértelemmel elő is adott. Dr. Marton Máriusz, adventista lelkipásztor egy gyönyörű zongora szólóval gazdagította a programot.

Az igei szolgálatot Nt. Tamásy Éva evangélikus lelkész és a helyi gyülekezet lelkipásztora végezte, majd az azt követő agapé szeretet vacsorán egy pár gondolatot mondott a Szent Imre templom plébánosa, Mezei András atya is.

Az alkalom áldásosnak bizonyult, még azok is, akik először vettek részt egy baptista Istentiszteleten, jó közösségi alkalomról számoltak be.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.