Adventi és Karácsonyi Gyertyafényes Istentisztelet a Clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezetben

December 9-én szombaton a clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet az idén harmadik alkalommal tartotta meg Adventi és Karácsonyi Gyertyafényes Istentisztelettét majd azt követően a szeretet vacsorát.

Az Istentiszteletre zsúfoltságig megtelt a kis imaház. Közel 150 személy vett részt az alkalmon, ahova egykori tagok, barátok és vendégek látogattak el. Az idén először jött el kántálni a clevelandi regös csoport leány tagjainak egy része, illetve a Szent Imre Római Katolikus Templom Ifjúsági kórusa, akik nagyon szép karácsonyi énekeket énekeltek az Úr Jézus születése emlékére.

A program nagy részében karácsonyi énekek zendültek fel ugyanis a gyerekek, a helyi énekkar és a Harmónia énekcsoport is szebbnél szebb karácsonyi énekekkel készültek erre az alkalomra. Egyedül kollégánk a Bocskai Rádió Honismereti Kérdéseinek szerkesztője, Veres Sándor volt a kivétel, aki  Ady Endre : Karácsony című versével készült, melyet nagy szakértelemmel elő is adott. Dr. Marton Máriusz, adventista lelkipásztor egy gyönyörű zongora szólóval gazdagította a programot.

Az igei szolgálatot Nt. Tamásy Éva evangélikus lelkész és a helyi gyülekezet lelkipásztora végezte, majd az azt követő agapé szeretet vacsorán egy pár gondolatot mondott a Szent Imre templom plébánosa, Mezei András atya is.

Az alkalom áldásosnak bizonyult, még azok is, akik először vettek részt egy baptista Istentiszteleten, jó közösségi alkalomról számoltak be.

Comments are closed.