Nagy Éva és Nagy Kálmán   Erdélyből érkeztek, mindketten   a nagyváradi Állami Filharmónia tagjai. Barokk és Bartók címmel tartottak művészestet november 27-én a Magyar Kongresszuson. Nagy Kálmán hegedűn, felesége pedig fuvolán varázsolta el a közönséget. A Magyar Társaság már tavaly meghívta a házaspárt Clevelandbe, de akkor gyerekvállalás miatt nem tudtak eljönni, ezért idén pótolták be a tavalyi fellépésüket.

Mindenképpen a magyar kultúrához kötődő műsort akartak elhozni Clevelandbe, ezért esett a választásuk a barokk zenére és bartók művekre. A barokk zenével az erdélyi fejedelemség korát és udvari zenéjét idézték fel, Bartókot pedig mint a legnagyobb magyar zeneszerzőt választották, aki Amerikába emigrált a II. világháborúban. A közönség vastapssal értékelte a péntek esti koncertet.

A kongresszuson nagyszerűen érezték magukat, ahol egy-egy előadást ők is szívesen meghallgattak. Szombaton a legkisebbek örömére gyerekfoglalkozásokat tartottak, Éva baba-mama foglalkozást, Kálmán pedig zenetörténeti barangolás címmel zenetörténeti áttekintést tartott nagyobbaknak.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.