Amint a kedves hallgatóink is értesültek róla, lassan elérkezett a Honismereti rejtvényjátékunk az 500. kiadásához.

Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne egy kis filmes riportban bemutatni a rejtvények atyját, aki immáron 200 kérdést készített számunkra és ez által arcot is tudnak kapcsolni a név mellé, mindazok, akik meghallják ez után Veres Sándor nevét.

Sándor itt él Clevelandben és a minap családi házánál látogattuk meg. Rögtön a pincéjébe vezetett, s amikor megérkeztünk, lenyűgözött a csodálatos könyvgyűjteménye, mely beborítja minden falát, a könyvsorozatok és festmények, egy-egy gyöngyszem a magyar értékek közül.

Az interjú során megtudtuk, hogy hogyan került Sándor erdélyi magyarként Amerika földjére, illetve, hogy az olvasás és mellette a  könyvgyűjtés szeretete honnan is eredezik benne. Ugyanakkor számos, más időtöltéséről is szívesen beszámolt, így megtudhattuk, hogy minden elfoglaltsága mellett még fürjeket is tart és a fürjtojásoknak köszönhetően már számos ismerősét, barátját is segítette egészségesebb életet élni. Ottjártunkkor természetesen a fürjeket is megtekintettük, illetve egy igazán egészséges koccintásra is sor került a fürjtojásokkal.

Az interjú során nem csak Sándorral, mint egy itt élő magyarral ismerkedhetnek meg, hanem a személyében egy olyan – a magyar értékeket őrző és továbbadó – lelkes embert ismerhetnek meg, akinek élete és hitvallása példaadó lehet nem csak az itt élő magyarság számára, hanem az összmagyarság számára is.

Ez úton is szeretnénk Sándornak megköszönni a kitartó, lelkes munkáját és kívánjuk, hogy a továbbiakra is sok jó kérdéssel állítson bennünket szembe.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.