Amint a kedves hallgatóink is értesültek róla, lassan elérkezett a Honismereti rejtvényjátékunk az 500. kiadásához.

Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne egy kis filmes riportban bemutatni a rejtvények atyját, aki immáron 200 kérdést készített számunkra és ez által arcot is tudnak kapcsolni a név mellé, mindazok, akik meghallják ez után Veres Sándor nevét.

Sándor itt él Clevelandben és a minap családi házánál látogattuk meg. Rögtön a pincéjébe vezetett, s amikor megérkeztünk, lenyűgözött a csodálatos könyvgyűjteménye, mely beborítja minden falát, a könyvsorozatok és festmények, egy-egy gyöngyszem a magyar értékek közül.

Az interjú során megtudtuk, hogy hogyan került Sándor erdélyi magyarként Amerika földjére, illetve, hogy az olvasás és mellette a  könyvgyűjtés szeretete honnan is eredezik benne. Ugyanakkor számos, más időtöltéséről is szívesen beszámolt, így megtudhattuk, hogy minden elfoglaltsága mellett még fürjeket is tart és a fürjtojásoknak köszönhetően már számos ismerősét, barátját is segítette egészségesebb életet élni. Ottjártunkkor természetesen a fürjeket is megtekintettük, illetve egy igazán egészséges koccintásra is sor került a fürjtojásokkal.

Az interjú során nem csak Sándorral, mint egy itt élő magyarral ismerkedhetnek meg, hanem a személyében egy olyan – a magyar értékeket őrző és továbbadó – lelkes embert ismerhetnek meg, akinek élete és hitvallása példaadó lehet nem csak az itt élő magyarság számára, hanem az összmagyarság számára is.

Ez úton is szeretnénk Sándornak megköszönni a kitartó, lelkes munkáját és kívánjuk, hogy a továbbiakra is sok jó kérdéssel állítson bennünket szembe.

Veres Sándor és a fürjek

Ismeritek Veres Sándort, a Bocskai Rádió munkatársát? Most bemutatjuk!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Wednesday, January 25, 2017

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.