Kedden, március 29-én, tartotta a hirami magyar klub a havi gyűlését. Ezen a mostani gyűlésen a vezetőség beszámolt a jelenlévőknek néhány a klubot érintő fontos eseményről és döntésről. Természetesen szó volt az általunk is hirdetett tégla járdáról is, amelyet a tervek szerint az első piknikre elkészítenek. Eddig a két különböző méretű téglából kb. 150 kerül majd a helyére a júniusi piknik kezdetére, amely egyben a 2016-os év első hirami piknikje is lesz. Az ígéretekhez híven lesz még ennek az akciónak folytatása jövő január elsejétől, azért is hogy  akinek tetszeni fog és kedvet kap, hogy akár magának, akár a családjának vagy éppen a vállalkozásának a nevét megörökítse, ezzel is hozzájárulva a klub fennmaradásához, annak legyen lehetősége megtenni. Azért is örül a klub vezetősége ennek a kezdeményezésnek mert elmondásuk szerint ezáltal is jelentős összeghez sikerült hozzájutni az épület tatarozásához szükséges pénz alapot kipótolva, ezzel is jelentősen gyarapítva a ősszel tervbe vett felújítási munkálatok költségvetését. Ugyanis arról is döntés született hogy idén ősszel az utolsó piknik után rögtön elkezdődik a főépület teljes felújítása, beleértve egy teljesen korszerűsített, tusolókkal ellátott női és férfi illemhelyet is.  Ezzel egyszerre egy teljesen felújított konyha is felszerelésre kerül, a nagy terem pedig téli hőszigetelést kap, belső burkolatot,  ezáltal minden évszakba használható lesz.

DSC_9482

De nemcsak a főépülettel vannak nagyszabású tervek hanem a focipályával is vannak elképzelések na meg persze van néhány olyan elképzelés is, ami egyelőre csak a gondolatok szintjén van, de érdekesnek tűnnek.

Még egyszer, talán sokadszorra megfogalmazódott az az igény, hogy nagy szükség volna fiatal önkéntesekre, aki segítenének a piknikek előtti készülődésben, legyen az férfi vagy nő. Tudom és ők is tudják hogy egyre kevesebb az ilyen önzetlen, önfeláldozó ember, de ha mégis valakinek akadna szabad ideje, vagy tud valakit, aki szívesen feláldozná ezt az időt a hirami klubnál, azt bármikor nagy szeretettel és tárt karokkal várják. Csak halkan mondom, hogy azok mind kapnak ingyen belépőt a piknikekre, igaz nem nagy összeg, de nagyon jó érzés tudni, hogy mi is hozzájárulunk amennyivel az erőnk és időnk engedi egy régmúltú magyar klub fennmaradásához.

A nyári eseménynaptáruk nagyon sűrű és nagyon ígéretes, lesz egy közös piknik a szlovákokkal júniusba, majd egy régi autó kiállítással egybekötött piknik júliusba, augusztus néz ki a legzsúfoltabbnak, tervek szerint először lesz székely piknik, talán Szent István napi rendezvény is egy szombati napon. A William Penn biztosítótársaság az időn először ők is itt tartják majd az éves piknikjüket, szeptemberbe pedig a szüreti bálos rendezvény van beütemezve.

 Csak az időjárás legyen kegyes hozzánk a többit megoldjuk, mondta záró gondolatként a vezetőség a keddi gyűlésen.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.