Néhány órával a telefonbeszélgetés befejezése után a Fehér Ház közzétette Joe Biden elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök mai megbeszélésének kivonatát – írta meg a brit Sky News beszámolójára hivatkozva a Portfolio.

A lap azt írja: a Fehér Ház szerint Biden figyelmeztette a kínai vezetőt „a következményekre, ha Kína anyagi támogatást nyújt Oroszországnak, miközben az brutális támadásokat folytat ukrán városok és civilek ellen”. Biden arról is beszélt, hogy támogatja az oroszországi válság diplomáciai megoldását. A Fehér Ház szóvivője szerint a kétórás megbeszélés „közvetlen, tartalmas és részletes” volt.

Kína is figyelmeztette a Biden-kormányt

A Financial Times szerint Hszi Csin-ping a telefonbeszélgetés során óva intette Joe Bident az elsöprő és válogatás nélküli szankciók bevezetésétől, miközben a kínai vezető elhárította Washington megtorlással való fenyegetését az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja miatt.

Tas J Nadas, Esq
Kína kijelentette, hogy soha nem fogadja el az amerikai fenyegetéseket és kényszerítést,

és figyelmeztette a Biden-kormányt Tajvan támogatása miatt – jelentette a kínai állami média.

(Mandiner / Portfolio)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.