A Bocskai Rádió szívügyének tekinti, hogy támogassa lehetőségeihez mérten a különböző magyarságtudat megtartó szervezeteket és azok minden ilyen irányú kezdeményezéseit. Így ennek okán még a múlt évben úgy gondoltuk, hogy mivel a cserkészek zászlóvivői ennek a felelősségteljes feladatnak és most szükségük van összefogásra és abból származó anyagi adományokra is, segítjük céljaikat.

Előzőleg még januárban a rádió vállalta azt, hogy egy adománygyűjtést szervez egy előadóest keretében. A begyűjtött adományok egy részét a gyengélkedő újraépítésére szántuk, a másikat pedig a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat céljaira, azon belül a Haitin működő magyar iskola számára is.

A cserkészebéd során így  átadásra került az a “szerény” adomány, amelyet a KMCSSZ tulajdonában lévő Sík Sándor cserkész park gyengélkedőjének újraépítésére szánt a Bocskai Rádió.

A “szerény” adományt a rádió részéről Csibi Loránd adta át Nádas Krisztinának, aki a KMCSSZ pénzügyi alapjának ügyvezető elnöke. Ez alkalommal Csibi Loránd felhívta a figyelmet arra, hogy milyen fontossággal rendelkezik a diaszpóra körében a cserkészet: távol a magyar környezettől különösen fontos és felelősségteljes szerepet tölt be úgy a cserkészet mint az egyházak és a média.

Mikor 4 évvel korábban a Bocskai Rádió vezetősége kicserélődött, az a cél fogalmazódott meg, hogy a cserkészekkel szorosabbra fűzi a rádió a kapcsolatot. A cél azóta valóra vált, beindult a Cserkészrádió rovat, de emellett a mai napig kölcsönösen támogatja a két szervezet egymást, mindenben amiben csak tudja.

A szellemi támogatás mellett, most tehát egy nagyobb hangvételű anyagi támogatást is sikerült kieszközölni a rádió részéről, amivel – bízunk benne -, hogy sikerült a cserkészeknek segíteni a nemes céluk mihamarabbi elérését.

Miután a KMCSSZ nevében Nádas Krisztina pénzügyi ügyvezető elnök hálásan megköszönte az adományt, felhívta arra a figyelmet, hogy bár egy jelentős összegű támogatást vehettek most át, de mivel sok költségbe kerül a gyengélkedő újraépítése, így továbbra is folytatódik a gyűjtés.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.