Cserkész Karácsony

Clevelandi Cserkészcsapatok Karácsonyi Ünnepsége a Szent Imre Templomban.____Kérünk oszd meg Te is!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, December 15, 2017

 

December 15-én, péntek este a clevelandi magyarság szép számban gyűlt össze a Szent Imre Templomban, ahol a helyi cserkészcsapatok tartották Karácsonyi Ünnepségüket. A templom karácsonyi pompájában díszelgett, mikor felcsendült a jól ismert karácsonyi ének: „Csendes éj, szentséges éj” – ezalatt a cserkész lányok és fiuk bevonultak hátulról az első padokba.

Az alkalmat Nt. Tamásy Éva nyitotta meg melyet a vezetők fiuk betlehemi játéka követett. A betlehemi játékok minden évben megnevettetik a jelenlevőket, de velük egyszerre gondolataink hazaszállnak szülőhazánkba, megelevenítve az egykori karácsonyi emlékeinket.

ReklámTas J Nadas, Esq

A továbbiakban őrsönként szolgáltak a cserkészek, kik énekeket, kik szavalatokat mondtak kis Jézus születése hirdetésének örömére. Újdonságnak számított az egyik fiú őrs zenei előadása, akik különböző hangzású csövek földhöz ütésével elzenélték a jól ismert „Kis Karácsony, nagy karácsony” című dalt utánozva a harangkórust, majd el is énekelték mindenki örömére.

A nagy cserkészek közös kántálása volt a csúcspontja a karácsonyi ünnepségnek, amelyet a Pigniczky Enese és Keve duettje színesített. Az énekek végén a házigazda Mezei András atya szólt az egybegyűlt ünneplő gyülekezethez, aki arra kért mindenkit, hogy az ünneplés közepette ne feledkezzünk meg Jézusról, hadd szülessen meg szívünkben, hogy Őróla tudjunk bizonyságot tenni felebarátainknak, nemcsak az ajándékok átadásokkal foglalkozzunk, hanem az igazi értékeket tudjuk átadni szeretteinknek.

Az ünnepség záróakkordjaként Stróber Ilona a 34-es leány Cserkészcsapat csapatparancsnoka vette át a szót, aki köszönetet mondott minden vezetőnek és segítőnek az idei év során tett szolgálatukért a cserkészet előrehaladása érdekében. Külön kiemelte Pigniczky Eszti és Nádas Krisztina tanácsadó és segítő munkájukat amellyel zökkenőmentesé tették az ő feladatát. Végül a szülőknek mondott köszönetet, hogy hétről hétre elhozzák a gyerekeiket a foglalkozásokra, mert ezáltal létezhet a cserkészet, majd mindenkit szeretettel meghívott a díszterembe egy agapé fogadásra.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.