A tartalomból:

  • A részletek a clevelandi cserkészek karácsonyi műsorából
  • Interjú Pigniczki Eszterrel a cserkészek karácsonyi hagyományok őrzéséről
  • Interjú Solomon Gulden Ilonával a karácsonyi műsor szervezéséről
  • Cserkész Hírek, hirdetések

Bensőséges clevelandi cserkész-karácsony, mint bizakodó jövőkép üzenetének hordózója

A clevelandi cserkészek karácsonyi műsora igazi bensőséges, ünnepi hangulatot varázsolt a Szent Imre templom falai közé, valamint a jelenlévők szívébe, lelkébe egyaránt. Az ifjú cserkészek zenei játéka nemcsak a színvonalat emelte, hanem örömre és elismerésre sarkalt. A hagyományos betlehemes játék, a jelmezes fiatalok látványa, tiszta beszéde mutatta a legerősebben, hogy a karácsonyhoz kötődő magyar népszokás, mint népszerű misztériumjáték nem elfeledett, hanem igenis élő a diaszpóra magyarsága, a clevelandi magyarság körében.

Az összeállítás két interjúalanya Pigniczky Eszti, (vezetőképző vezetőtiszt, KMCSSZ) és az ünnepi műsor koordinátora Solomon Ilona (segédtiszt, 34. sz. Zrínyi Ilona leánycserkészcsapat), saját benyomásokat, emlékeket, élményeket is megosztott velünk. 

Igazi tartalommal társul így a kép és szöveg. Bizakodó jövőképet mutat, hiszen ifjúságot nevel, von be, tart meg, itt az amerikai diaszpórában magyarnak.

ReklámTas J Nadas, Esq

Szabó Éva, KCSP

Cserkész Rádió / TV – 2020. január 5-i adása

A tartalomból:- Részletek a clevelandi cserkészek karácsonyi műsorából- Interjú Pigniczki Eszterrel a cserkészek karácsonyi hagyományőrzéséről- Interjú Solomon Gulden Ilonával a karácsonyi műsor szervezéséről- Cserkész Hírek, hirdetések

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, January 4, 2020

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.