A tartalomból:

 • Beszámoló a 67. Cserkészbálról
  • Interjú Szentkirályi Pál, CSBK elnök
  • Interjú Horváth Mihály, Életre szóló Csodaszarvas Díjas
  • Interjú Bakondi Bálint elsőbeosztott, Magyarország Főkonzulátusa Chicago
  • Interjú Sárközy Magdi, első bálozó leány anyuka
  • Interjú az első bálozó leányokkal
  • Interjú Gulden Julianna, Bálbizottság tag
  • Pigniczky Eszti, 2024 Jubileumi Nagytábor parancsnok
 • Cserkész hirdetések

Rendkívül szép számban, kis híján kétszázan jöttek össze a cserkészév egyik legnagyobb adománygyűjtő eseményére április 27-én a Woodside Event Center báltermében. Az apropót a 67. Clevelandi cserkészbál jelentette és az a magyarokat összetartó hagyomány, ami már csaknem hét évtizede töretlen a clevelandi cserkészek körében. A jótékonysági esten összegyűlt összeggel a clevelandi cserkészek Jubileumi Nagytáborban való részvételét tudták támogatni az adakozókedvű bálozók. 

YouTube player

A hat elsőbálozó lány bemutatása jelentette ebben az évben is a bál ünnepélyes nyitányát, akik büszke édesapjuk jobbján vonultak be. A lányokhoz immár hagyományosan csatlakoztak a másodbálozók is, a közönség igen színvonalas nyitótáncot láthatott. A jótékonysági vacsorát ismét megható pillanatok követték, ugyanis Horváth Mihály Életre szóló Csodaszarvas Díjban részesült. Az elmúlt negyven-ötven évben vezetőként, mindenben a clevelandi cserkészetet szolgálja, ez a szívügye – nyilatkozott a díjazottról Szentkirályi Pál, Cserkész Barátok Körének elnöke.

A díjátadás körül különleges helyzet alakult ki, mivel olyan személynek ítélte meg a bizottság az elismerést, aki annak idején a díj megalapítója volt. Én ennyi év után úgy érzem, ez a mi Nobelünk vagy Oscar díjunk, ez a Csodaszarvas díj – mondta Horváth Mihály díjazott, a cserkész közösség méltán tisztelt tagja. A márványkő alapon egy fából készült tömb áll, ami a cserkészet természetközeliségét, a gyökereket ábrázolja. Ezen helyezkedik egy kör alakú plakett: a kör a cserkészetet mint a világot átfogó mozgalmat jelképezi, a plaketten látható csodaszarvas alak pedig átugorja a nehézségeket, kihívásokat, keresi a kalandokat – akárcsak a cserkészek – foglalta össze a díj szimbolikáját Horváth Mihály.

Misi korábban a 22. sz. Bessenyei György cscs. parancsnoka volt, majd a Cleveland Körzet parancsnoka, a CSBK elnöke, titkára, a Csodaszarvas Díj alapítója és jelenleg, mint a CSBK választmány tagja és a Jó munkát! újság főszerkesztője szolgálja a helyi cserkészetet. A clevelandi cserkészet oszlopos tagja, kiváló példa az életre szóló teljesítményre – méltatta az ünnepeltet Gulden Julianna cserkésztiszt.

ReklámTas J Nadas, Esq
YouTube player

Bakondi Bálint, Magyarország Chicagói Főkonzulátusának vezető konzulja az anyaországot képviselte a cserkészbálon.  Egy cserkész mindenkor, mindenre készen áll. Van, amikor nyakig sárosan küzd kihívásokkal az erdőben, máskor elegáns bálon keringőzik. Egy olyan közösség, olyan család, ami összetart és közben a magyarságot őrzi meg – ekképpen köszöntötte beszédében a clevelandi cserkészeket az est díszvendége, Bakondi Bálint vezető konzul.

Pigniczky Eszti, a 2024-es Jubileumi Nagytábor parancsnoka megragadta az alkalmat és köszönetet mondott a Bocskai Rádióban mindenkinek, aki fontosnak tartotta, hogy támogatásával hozzájáruljon a clevelandi cserkészek jubitábor-költségeihez. Nagy munkán vannak túl, de Eszti örömmel jelentette be, hogy már maximálisan készen áll a gyerekek fogadására a vezetői gárda. A maradék hetekben mindent meg fognak tenni, hogy a park a lehető legbiztonságosabb és legrendezettebb legyen a tábor kezdetére. Szent István országépítő tevékenysége köré épül a tábor lakóinak élete, izgalmas program van készülőben, ami nem csak életreszóló élménynek ígérkezik, de a cserkészek történelmi, kulturális tudása is garantáltan nőni fog! Ugyan a jelentkezés már lezárult, a tábor utolsó napjára szeretettel várják a kedves vendégeket a Sík Sándor Cserkészparkba!

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.