„Ő kemény, okos és szereti az országát. A következő havi választásokra már most élvezi teljes támogatásomat” – írta közleményében a volt amerikai elnök.

Legújabb üzenetében ismét Orbán Viktor magyar miniszterelnököt méltatta Donald Trump – derült ki szóvivőjének, Liz Harringtonnak a Twitter-bejegyzéséből, mivel a volt amerikai elnök fiókját a közösségi média letiltotta.

„Most, hogy ez történik Oroszországgal és Ukrajnával, a csodás és nagyszerű magyar népnek nagyobb szüksége van Orbán Viktor miniszterelnök további erős vezetésére, mint valaha. Ő kemény, okos és szereti az országát. A következő havi választásokra már most élvezi teljes támogatásomat” – írta közleményében Donald Trump.

Közérdekű hirdetés

A Magyar Nemzet szerint volt amerikai elnök januárban is támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt. Telefonon is beszéltek, ekkor a republikánus politikus elmondta, hogy drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson. A miniszterelnök pedig gratulált a volt amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez, melyen Donald Trump arról beszélt, hogy „2024-ben visszaveszik a Fehér Házat”.

Előtte szintén januárban Trump ugyancsak közleményben állt ki a magyar kormány politikája, és a kormányfő mellett. „Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára” – fogalmazott akkori közleményében.

Borítókép: Donald Trump és Orbán Viktor találkozója 2019-ben a Fehér Házban/Facebook

(Mandiner / Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.