Dr. Szemerkényi Réka Magyarország washingtoni nagykövetasszonya a nagykövetség internetes felületén egy 5 perces angol nyelvű videóval hívja fel a figyelmet az idei év magyar vonatkozású legfontosabb eseményére az 1956-os forradalom és szabadságharc 60-ik évfordulójára. Beszédében a nagykövetasszony 3 kezdeményezésre hívja fel az Egyesült Államokban élő magyarok figyelmét.

Az első egy olyan átfogó térkép, amelyen megjelenne minden olyan 1956-al kapcsolatos esemény helyszíne, amelyik majd hűen fogja tudni visszaadni a 60. évforduló nagyságát és egyediségét.

A második egy emléktárgy gyűjtő akció. Ez szól mindazoknak, akik akár odaadományozzák, vagy csak kölcsönadnák azokat az 1956-os forradalmunkkal kapcsolatos bármilyen emléktárgyukat, melyet Magyarországról hoztak magukkal a menekülés idején, amelyekből a nagykövetség egy kiállítást szeretne összeállítani. Ha mégsem szeretnék sem kölcsönadni sem odaadományozni, akkor kérik, hogy készítsenek róla egy fotót és azt küldjék el a tervezett kiállítási anyagba.

A harmadik a 12 évnél fiatalabbakhoz szól, akiknek valamilyen rajzzal kéne megemlékezni a forradalomról és ezeket a rajzokat elküldeni a nagykövetségre, ahol egy bizottság eldönti a nyertest. Minden résztvevő egy elismervényt kap személyesen a nagykövetasszonytól és a nyertes meghívást kap a nagykövetségre az októberi gála vacsorára.

Az angol nyelvű felhívás itt olvasható el.

Forrás: washington.kormany.hu

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.