ezsias-peterA múlt vasárnap, november 19-én virtuálisan stúdiónk vendége volt egy újabb KCSP ösztöndíjas, nevezetesen Ézsiás Péter, aki Los Angelesben teljesít szolgálatot az ottani magyar közösségben.

A Péterrel készült interjú során megtudhatjuk, hogy mivel is foglalkozott a KCSP előtt, illetve mai napig hogyan is tud énekes volta mellett még közösségépítő munkát is kifejteni nem csak Los Angelesben, hanem a zene szárnyán mindenütt, ahol a magyarok az ő és zenekara (Historica) dalait hallgatják.

Az interjú során kiderül, hogy Péter már nem először jár az Egyesült Államokban, illetve Los Angelesben, hisz a zene pálya kapcsán már volt alkalma az ottani közösséghez pár éve eljutni. De kiderül az is, hogy befogadó, jó közösségben végezheti a munkáját, ami során rendezvényszervezések mellett tanítja is a gyermekeket a magyar nyelvre és a magyar hagyományok megőrzésére.

Karácsony közeledtével főképp az adventi készületekről és a karácsonyi ünnepségekkel kapcsolatos munkáiról beszélt nekünk, de szót ejtett arról is, hogy az ‘56-os rendezvények kapcsán Los Angelesben még egy kopjafa avatásra is sor került.

Aki pedig kicsit többet is meg akar tudni a Historica zenekarról is és Péter munkásságáról, az bátran hallgassa meg az alább megtalálható teljes interjút:

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.