A november 27-i adásunknak két KCSP-s ösztöndíjas is a vendége volt. Név szerint Facskó Györgyi Minneapolisból és Török Karola Ligonierből.

Mindketten első ízben részesei a KCSP programnak. Az interjú során megtudhattuk, hogy Györgyi Budapestről érkezett az észak-amerikai magyarokhoz, míg Karola Erdélyből, pontosabban Brassó mellől érkezett.

Mindkettejüknek meghatározó volt egy-egy személyes élmény vagy éppen tapasztalat, ami miatt vállalták, hogy hosszú hónapokon át a megszokottól, az otthontól távol, de magyarok közt segítik, építik a közösséget.

Mindkét ösztöndíjas beszámolt az eddigi tevékenységéről, illetve örömét fejezte ki, hogy a helyi közösségekben már első naptól fogva befogadták őket és jól tudnak a fogadószervezeteikkel és a helyi közösségeikkel dolgozni.

Többek közt az interjú során a pályázás indító okairól is szó esett, de a szakmai tudásuk hasznosításáról is szóltak pár szót a lányok, amit a munkájuk során, az itteni magyar közösségek hasznára tudnak fordítani, mint marketing szakember és levéltáros.

A teljes interjút alább hallgathatják meg:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.