Vasárnap tartja a párizsi merényletek miatt elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz.  fidesz-kongresszus

 Eredetileg november 15-én tartották volna a Fidesz huszonhatodik tisztújító kongresszusát, ám a november 13-ai, párizsi terrortámadások miatt a párt elhalasztotta az eseményt.

Orbán Viktor pártelnök ezt az M1-nek adott interjújában akkor a következőképp indokolta.
“Egy politikai közösség életében a kongresszus az egy ünnep, és nem lehet egyszerre ünnepelni és gyászolni is, ez képtelenség, ezért engedtünk a dolgok természetes rendjének, és gyász volt vasárnap, kongresszus meg majd ünnepléssel együtt lesz később.”

A Fidesz legutóbb 2013. szeptember 28-án tartott tisztújító kongresszust, amelyen újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, aki 2003 óta ismét a Fidesz elnöke, hisz korábban, 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén. A küldöttek akkor Kósa Lajost, Lázár Jánost, Pelczné Gáll Ildikót és Pokorni Zoltánt választották alelnöknek.

A pártelnöki poszton vasárnap sem várható változás, az alelnöki posztokon azonban annál inkább, korábbi sajtóhírek szerint a 4-ből 3 alelnök is lemond tisztségéről, így Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője is visszaadja alelnöki megbízatását, Pelczné Gáll Ildikó, a párt európai parlamenti képviselője viszont alelnök marad.

A tisztújítás mellett várhatóan a párt illetékesei beszámolnak a menekültek elosztását célzó kötelező uniós kvótarendszer elleni aláírásgyűjtés eredményéről is.

Forrás: inforadio.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.