A leghosszabb távon, a kajakosoknál Noé Bálint érdekes verseny végén bizonyult a legjobbnak. A Budapesti Honvéd sportolója végig az élbolyban haladt, amely kezdetben hétfős volt, majd ötfősre olvadt,

aztán az utolsó körben az élre állt, és a hajrát is jól bírva elsőként ért be a célba.

Ezzel azonban még nem volt vége, üldözői közül ugyanis a portugál Fernando Pimenta – aki később azt reklamálta, hogy nem hallotta az utolsó körre figyelmeztető csengetést – tovább evezett, mivel azt hitte, még egy kör hátravan, s a biztonság kedvéért Noé, valamint a fehérorosz Aleh Jurenyija is vele tartott.

A trió megtett még egy 1000 méteres kört, sőt, a végén a portugál és a magyar sprintelt is, és szinte egyszerre értek be újra a célba. Később azonban kiderült, hogy az eredeti sorrend volt érvényes, tehát a ráadás kört csak tévedésből tették meg, így Noé lett az Európa-bajnok.

A szolnokiak világbajnoka, Bodonyi Dóra ennél simábban győzött a nőknél, magabiztosan utasította maga mögé riválisait, és az 500 méteren párosban, valamint négyesben szerzett elsősége után három aranyérmével ő lett a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője Poznanban.

A kenusoknál is jól szerepeltek a magyarok 5000 méteren: az MTK 19 éves, Eb-újonc sportolója, Fodor Nicholas a címvédő és világbajnok német Sebastian Brendel mögött második helyen ért célba és az ugyancsak 19 éves újpesti Horányi Dóra is ezüstérmet szerzett – ő a gyorsasági szakágban szintén első felnőtt Eb-jén szerepelt.

Magyarország fölényesen az élen végzett az éremtáblázaton a Poznanban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az éremtábla (arany ezüst bronz)

Magyarország      9 7 2
Németország        4 3 3
Fehéroroszország 3 3 2
Oroszország         2 2 5
Ukrajna                2 2 4
Spanyolország     2 1 –
Csehország          2 – 1
Dánia                   2 – 1
Lengyelország     1 3 2
Olaszország         1 – 1
Szlovénia             1 – –
Portugália             – 2 1
Szlovákia              – 2 1
Litvánia                – 1 3
Horvátország        – 1 –
Moldova               – 1 –
Nagy-Britannia     – 1 –
Belgium                – – 1
Románia               – – 1
Svédország           – – 1

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.