Múlt vasárnap, azaz december 18-án ismét egy KCSP-s ösztöndíjassal ismerkedhettek meg a hallgatók. Név szerint György Mártonnal, aki a floridai magyar közösségben, Sarasotában és Veniceben tevékenykedik kilenc hónapon át.

A beszélgetés során az ösztöndíjas röviden beszélt tanulmányairól, elmondta, hogy Magyarországról, Veszprém megyéből érkezett Floridába, szakmája szerint pedig agráriumot tanult szakember.

A KCSP programmal egy önkéntes tevékenységen keresztül ismerkedett meg Márton, amikor Kárpátalján főképp cserkészekkel kellett foglalkozzon. Hasonló feladat várta Floridában is, hiszen az egyik fogadószervezete a helyi cserkész csapat. De ezen kívül még a Magyar Háznál is tevékenykedik az ösztöndíjas.

A fő tevékenységei között megjelenik ugyanakkor a hagyományőrzés is és a programszervezés is. Ennek kapcsán több, a floridai íjászokkal megélt élményt is megosztott a hallgatókkal az ösztöndíjas. Illetve a tervekről is szó volt az interjú során.

A teljes interjút alább hallgathatják meg:

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.