A Szent Imre plébánosa András Atya születésnapja volt november 27-én, vasárnap. Az egyházközösség egy agapé keretében köszöntötte ez alkalomból lelkipásztorukat. Peller Ildikó megosztotta velünk azt a köszöntő beszédet, amivel köszöntötték András atyát.

Kép: Orsolya Sedensky
Kép: Orsolya Sedensky

Amikor 1991-ben Erdélyben jártunk, Székelyföldön egyik templom bejárata fellett olvastuk a 89. Zsoltárból egy  részletet—

„Boldog a nép, mely tud ünnepelni,

Arcod fényében, Uram, járni, kelni.”

Gyönyörű szavak, emlékezetes szavak. …  A clevelandi Szent Imre templom népe mint közösség hétről hétre ünnepel itt gyönyörű kis templomunkban, amikor hitünk legnagyobb és legdrágább kincsét, az Euachiristiát ünnepli. Valóban boldog ez a nép!

Az ünneplés egy közösség formáló cselekmény és értelmet ad a hétköznapoknak.  Igy, ezen a napon, ma, ez a közösség szeretne még mást is ünnepelni, amikor a jó Isten bőséges áldását kéri közösségünk plébánosára születésnapja, és névnapjá,  alkalmából.

Kedves András atya!  A mai összegyűlt közösség minden egyes személy jókivánságait tolmácsolom — kérjük Mennyei Atyánkat, hogy árassza el András atyát gondviselő szeretettel és adjon kitartó erőt, sok örömet, jó egészséget, és sok sok hosszú év sorát, hogy ezt a jeles napot közösen ünnepelhessük!

A gyönyörű Ave Maria ének is az ünnepi hangulat ajándéka.

Ezenúton pedig hívjuk András atyát a szentmise után dísztermünkbe, hogy a születésnapi tortát fogyaszthassuk közösen.   Híveink izgalommal készítették a sok finomságot, persze, titokban, hogy atyának „meglepetés” legyen????  Minden kedves vendégünket is szeretettel hívunk erre, hogy egyénileg is kifejezhessék jó kivánságaikat. , tartsanak velünk, ünnepeljünk együtt.

Isten éltesse András atyát!

Peller Ildikó

Kép: Orsolya Sedensky
Kép: Orsolya Sedensky

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.