Saját platformján térhet vissza Donald Trump, az Egyesült Államok előző elnöke a közösségi médiába, miután a Twitter és a Facebook is felfüggesztette a politikus fiókját a január 6-i capitoliumi zavargást követően.

A közösségi oldalak korábbi közleményükben megírták, azért jutottak erre a döntésre, mert szerintük fennállt a további erőszakos uszítás veszélye. Jason Miller, a volt elnök tanácsadója az amerikai Fox News hírcsatornának adott interjújában a minap ugyanakkor elmondta:

két-három hónap múlva indulhat el Trump közösségi oldala és szerinte emberek tízmilliói fogják használni a felületet.

A republikánus politikus egyébként már korábban is utalt arra nyilatkozataiban, hogy saját platformot hozna létre. A Trump Organization ez idáig nem reagált a hírre.

Közérdekű hirdetés

– Ez teljesen újra fogja definiálni a „játékot” és mindenki arra vár, hogy mit fog csinálni Trump

– magyarázta Miller, aki egyelőre több részletet nem közölt a közösségi oldalról, azonban hangsúlyozta, a tárgyalások már megkezdődtek az új platform kialakításáról.

A tanácsadó arról sem osztott meg információkat, hogy ki fogja létrehozni, valamint üzemeltetni a közösségi felületet. A három legnagyobb tárhelyszolgáltató cég az Amazon, a Microsoft és a Google, melyek sajtóértesülések szerint valószínűleg nem fogják vállalni, hogy üzemeltetik a leköszönt amerikai elnök közösségi oldalát. Más külföldi szolgáltatónak azonban érdeke lehet, hogy támogassanak bármely, Trump által létrehozott platformot.

– Nem csak egy vállalat kereste fel az elnököt a közösségi felület létrehozása kapcsán

– mondta Miller.

 

A Twitter éppen a múlt héten jelentette be, hogy korábbi politikájukkal ellentétben a jövőben a nyilvánosság hozzájárulását kérnék ahhoz, hogy hogyan és milyen módon függesztenék fel a világ vezető politikusainak fiókjait. Ezzel a módszerrel a közösségi oldal minden felhasználója egyenlő bánásmódban részesülne, azaz a politikusok is kitilthatók lennének abban az esetben, ha bejegyzéseik nem felelnek meg az irányelveknek. Trump még 2009-ben hozta létre Twitter-oldalát azóta, több mint 88 millió felhasználó követte. Sean Spicer, a Fehér Ház korábbi sajtótitkára szerint az előző elnök Twitteren közzétett bejegyzései hivatalos nyilatkozatoknak számítottak.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.