A magas hozzáadott értékű termékektől vár jelentős bevételt a Richter Gedeon Nyrt. a jövőben, az első kilenc hónapban is ezekkel a készítményekkel érték el a növekedés jelentős részét – mondta az InfoRádiónak Orbán Gábor, a vállalat vezérigazgatója. A Richter csütörtökön közzétett gyorsjelentése alapján az év első kilenc hónapjában 334,15 milliárd forint árbevételt ért el.

A Richter Gedeon forgalombővülése az első kilenc hónapban 19 százalék volt, melynek oka az orosz piacon elért növekedés mellet a skizofrénia elleni készítmény amerikai termékbevezetése, illetve az új nőgyógyászati készítményeik Nyugat-Európában történő keresletének emelkedése. Továbbá a nagykereskedelmi szegmensük is sikeresen teljesített az elmúlt hónapokban – magyarázta a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója.

Az említett – kariprazin hatóanyagot tartalmazó – skizofréniát kezelő gyógyszer egyelőre kizárólag az Egyesült-Államokban kapható. Az európai hatóságtól nyáron kapták meg a törzskönyvi engedélyt, jelenleg az ártárgyalások zajlanak, az értékesítés a jövő évben indulhat el.

Nőgyógyászati termékek forgalmazásában a magyarországi központú cég globális piaci szereplő – hangsúlyozta Orbán Gábor. A szegmensben az elmúlt időszakban kimondottan nagy növekedést ért el orosz és a nyugat-európai piac.

A növekedés hatására a vállalat kis mértékben felfelé igazította az elmúlt negyedévekben kiadott várakozásait, a fenti tényezőkön túl a – románhoz és ukránhoz hasonló – kisebb piacokon is kedvező jelek mutatkoznak. A mennyiség és a portfólió javításával sikerült megállítani a Kelet-Európában jellemző folyamatos árzuhanást.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.