2016 október 29.-én kedvező időjárásra ébredtünk, hét-ágra sütött a nap már 11 órakor és úti célunk a Walton Hills-i Első Magyar Református Templom volt. Itt már az ünneplésre készülő vendégek ültek a padokban, hogy e jeles nap egyedi eseményén vegyenek részt, ahol Főtiszteletű Dr. Krasznai G.  Csaba, református lelkipásztor püspöki beiktatására került sor.

dsc_0024

Az istentiszteletet orgonajátékkal nyitották meg, miközben a színes metszett ablakokon a napsugár is mosolyogva kukucskált be az ünneplőkre, de elsősorban az ünnepeltre, Dr. Krasznai Csabára. Ft. Medgyesi Lajos tolmácsolta az Apostoli köszöntést, az Apostoli hitvallást pedig Nt. Tóth L. Péter olvasta föl. Az orgona újra felcsendült és a résztvevők közösen énekelték a Szent vagy, szent vagy  című éneket. Az istentisztelet magyar és angol nyelven  zajlott le. Ezt  követően a  Rómaikhoz  írt levelekből  Ft.  Ludwig K.  Koloman, nyugalmazott református püspök olvasott fel. Majd az imádság után az Apostolok Cselekedeteiből való részlet került felolvasásra, amit az igehirdetés követett.

dsc_0121

Ezzel el is érkeztünk a nap fő eseményéhez, Ft. Dr. Krasznai Csaba püspöki beiktatásához, amit Ft. Medgyesi Lajos és Ft. Ludwig Koloman nyugalmazott püspökök végeztek el. E lélekemelő ceremónia után, az újonnan felavatott püspök úr mondott köszönetet és szólt a jelenlevőkhöz, majd a jelenlévő egyházak képviselői személyesen pár biztató szót is szóltak az új püspök úrhoz.

Az első padban ült az ünnepelt családja, azaz kedves felesége Beáta és három gyermekük. Az áldást Ft. Medgyesi Lajos és Ft. Ludwig Koloman lelkipásztorok tolmácsolták. Az amerikai és magyar himnusszal záródott az ünnepi istentisztelet.

dsc_0228

Az előcsarnokban került sor a gratulációkra. Így a résztvevők, egyénileg is gratulálhattak a most már Ft. Dr. Krasznai Csaba püspök úrnak. Ezek után a díszteremben, azaz a Bethlen teremben finom ebéddel vendégelték meg a résztvevőket. Az ebéd keretében még folytatódott a gratulációk sora, ahol többek között felszólalt Dr. Márkusfalvi Tóth Ádám, Magyarország chicagói főkonzulátusának vezető konzulja, aki szintén gratulált a frissen püspökké avatott Dr. Krasznai Csabának. Így az ünneplés a késő délutáni órákban fejeződött be.

dsc_0179

A Bocskai rádió stábja hálás, hogy részese lehetett ennek a szép magyar eseménynek, köszönjük szépen  a meghívást, a szívélyes fogadtatást és  a  nagyszerű vendéglátást. Gratulálunk a püspök úrnak, kívánunk neki sok erőt és kitartást a minden generációt átölelő egészséges, vallásos lelki gondozás megvalósításához.

További képek megtekinthetők a Bocskai Rádió Facebook oldalán.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.