Ugyancsak most vasárnap volt a rádiónk vendége Mojzes Gergő is, aki a CTP (Calasantius Training Program) ösztöndíjasa, így a John Carroll University diákja.

Csibi Lóránd, dr. Mezei Tibor, és Mojzes Gergő stúdiónk vendége
Csibi Lóránd műsorvezető, dr. Mezei Tibor és Mojzes Gergő stúdiónk vendégei voltak.

Gergő a Dunakanyar vidékéről, Verőcéről került a távoli Amerikába. Alapképzési diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte turizmus-vendéglátás szakon, majd pénzügy és számvitelt is tanult a későbbiekben.

Elmondta, hogy a CTP ösztöndíjprogrammal már egy általános iskolai tanárnője révén ismerkedett meg – aki ugyancsak része volt a programnak. Felcseperedve a korábbi tanári biztatásra hallgatva, hogy érdemes a program által kínált lehetőségekkel élni pályázott és ezt pozitívan bírálták el. Így ma már a két éves képzését töltheti itt, Clevelandben a John Carroll Universityn Nonprofit Administration szakon.

Az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg a Gergővel készült beszélgetést, melyben az itteni tanítási rendszer másságáról beszél és a magyar közösségben szerzett tapasztalatairól:

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.