logo-lgA Magyar Társaság hagyományához hűen idén is megtartja kongresszusát, melyre 56. alkalommal kerül sor november 25-27 között. Helyszínül a Hilton Garden Inn Downtown Cleveland szolgál.

A múlt vasárnap, 2016. november 13-án, a Magyar Társaság által szervezendő Kongresszusal kapcsolatban a Magyar Társaság részéről Dömötörffy Zsolt volt stúdiónk vendége és Simon-Benedek Zsuzsa, a Bocskai Rádió munkatársa, akik egy rövid interjú keretében bemutatták az idei programokat.

A beszélgetés során megtudhattuk, hogy pénteken délelőtt 10 órakor már kezdetét veszi a programsorozat a hivatalos megnyitóval, majd a borkóstolókon át a különböző történelmi előadások következnek, illetve a művészeti kiállítás is pénteken veszi kezdetét, majd ugyancsak aznap kerül sor a “Ki Mit Tud” vetélkedőre, de még az “Irodalmi Művészestre” is ekkor látogathatnak el az érdeklődők. Az előadók közt Dömötörffy Zsolt, Mezei András atya, dr. B. Stenge Csaba (Mikes Kelemen Program) is megoszt néhány értékes gondolatot a szakterületéről.

A szombati nappal kapcsolatban a szervezők azt árulták el, hogy változatos, több témakört is érintő előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, a pszichológia egyes területeit érintő témákban merülhetnek el vagy a cserkészettel kapcsolatban szerezhetnek információkat vagy éppen a Pilvax Színtársulat előadásán vehetnek részt a kisebbek. A szombaton az előadók közül, csak, hogy néhányat említsünk jelen lesz több Calasanctius ösztöndíjas diák is, de dr. Fogarasi Miklós, dr. Papp Klára, dr. Buvár Ágnes, illetve dr. Nádas János is, aki a Magyar Társaság elnöke.

Ugyancsak szombaton kerül sor a Szent László Rend évi közgyűlésére is. A késő délután folyamán lesz a bálra hangoló pohárköszöntő, amit majd a Magyar Bál követ melyen az Árpád Akadémia kitüntetettjeinek bemutatására is sor kerül.

A nap kiemelkedő meghívottja dr. Bencze Izabella, aki Magyarországról érkezik és a Közszolgálati Közalapítvány kutatója.

Vasárnap is folytatódik a konferencia további történelmi és egyházi témákat érintő előadásokkal. Majd 10:30-kor sor kerül a konferencia hivatalos bezárására.

További információkért bátran felkereshetik a Magyar Társaság honlapját.

A Kongresszusra az ezen a linken lehet jegyeket vásárolni.

Az interjút pedig az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg a kedves hallgatók:

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.