Ha Orbán lennék, mindezt kitüntetésnek venném. Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai konzervatív publicista azzal kapcsolatban, hogy Ferenc pápa a magyar bevándorláspolitika miatt sem Orbánnal, sem Áderrel nem hajlandó találkozni.

„Tudom, hogy páran azt hiszik, a blogom Orbán Viktor védelmezőjévé változott, de ha egyszer Közép-Európában élsz, mint én két hónapja, valóban rádöbbensz, hogy a Nyugat mennyire hazug módon kezeli az ittenieket. (…)

Könnyű elképzelni, Ferenc pápa miért nem szereti Orbánt.

Ferenc azt hiszi, Európának ki kellene nyitnia a kapuit a harmadik világból érkező bevándorlók előtt; Orbán szerint ez Európa halálát jelentené.

A szerző felidézte, hogy Orbán Viktor 2018-as interjújában a Bild című német újságnak úgy fogalmazott,

az ország szuverenitásáról és kulturális identitásáról beszélünk. Támogatnunk kell a jogot, hogy el tudjuk dönteni, ki élhet magyar területen.

A Bild újságírójának kérdésére pedig, hogy miért teszünk különbséget ember és ember között, a miniszterelnök azt válaszolta:
Ha valakik a házához akarnak jönni, bekopognak, és megkérdezik: Bejöhetünk-e, maradhatunk? Nem ezt tették, illegálisan törték meg a határt. Nem menekülthullám volt, hanem invázió. A migráció kapcsán soha nem értettem, hogy egy olyan országban, mint Németország – amely számunkra a fegyelem és a jogállamiság legjobb példája –, hogyan lehet a káoszt, az anarchiát és az illegális határátlépést valami jóként ünnepelni.”
John L. Allen Jr. katolikus újságíró azt írja, hogy a migránsok sorsa Ferenc pápa pontifikátusának sarokköve. Ferenc nem volt hajlandó találkozni Matteo Salvini vezető olasz politikussal sem, így tiltakozván Salvini bevándorlásellenes politikája ellen. Egyértelmű, hogy Ferenc emiatt nem akar találkozni Orbánnal.

Ha Orbán lennék (aki kálvinista, habár felesége és gyermekei katolikusok), mindezt kitüntetésnek venném. Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé”

– írja az amerikai lap.

(888)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.