Pethő Krisztina, a Bocskai Rádió KCSP-s ösztöndíjasa május 28-i adásunkban búcsúzott tőlünk a rádió munkatársaitól és egyben a clevelandi magyarságtól. Szerencsére ez az adás nem élőadás volt, ugyanis egy-két könnycsepp is kicsordult közben és még beszélni sem volt könnyű, mert az emlékek örömkönnyeket csaltak szemünkbe.

Krisztina elmondta, hogy jól érezte magát köztünk, mert Székelyföldről jött székelyek közé és ez alapból otthoniassá tette a munkakapcsolatot.

Jó szívvel, de egyben fájó szívvel búcsúzott el az előbbi napokban a cserkészektől és más clevelandi magyaroktól is. A sok jó élmény emlékével és a clevelandi magyarok mosolyával tér haza – mondta el nekünk a búcsú interjúban.

Társadalmi célú reklám:


Annak ellenére, hogy a 2016-2017-es turnusban csak egyedül szolgált KCSP ösztöndíjasként mégis sokkal jobban be tudott kapcsolódni a clevelandi magyarok közösségi programjaiba, mint elődei, például a Magyar Társaság kongresszusának szervezésébe vagy az Egyesült Magyar Egyletek által szervezett március 15-i ünnepségbe.

Az interjú alatt kérdeztem, hogy milyen tanáccsal tudja ellátni a következő ösztöndíjasokat, melyre azt válaszolta: Egy KCSP ösztöndíjas „a jéghátán is tudjon megélni”. „Tehát értsen ahhoz, hogy ha kell, be tudjon ugrani egy programmal a cserkészekhez, ha kell tudjon énekelni, ha kell tudjon egy gyors interjút összehozni, ha kell tudjon beszámolót írni, problémákat megoldani…  A clevelandi ösztöndíjas legyen nyitott, elfogadó ember, mert több féle emberrel kell dolgozzon, több féle elvárással.” „Egy hídépítő legyen” idézte Krisztina a Kormorán dalt. Az ösztöndíjas oda kell tegye a „saját tégláit” a közösség érdekébe. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartja, hogy a következő ösztöndíjas a fiatalokat jobban be kell vonja a közösségi életbe.

Krisztina beszámolt arról, hogy munkájának nagyrészét a másik fogadószervezetnek, a Clevelandi Magyar Történelmi Társulatnak szentelte, ahol nagyon sok jó emberrel találkozott és hálával tartozik érte. Sokat tevékenykedett a Szent Imre templomnál, a cserkészcsapatoknál, a Magyar Iskolánál ahol egy 9 fős osztálya volt, az Egyesült Magyar Egyleteknél, a Magyar Társaságnál, és rádiós munkája révén nagyon sok emberrel ismerkedett meg, akik mind befogadók voltak és jól tudtak közösen dolgozni, ezért hálával tartozik mindenkinek, mindenért.

Krisztina ígéretet tett, hogy hazaérve a Csiksomlyói Szűzanya elé viszi mindazt, amit kapott és adni tudott kiküldetése alatt.

Krisztina szerencsésen hazaérve a Facebook oldalára egy Biblia idézettel zárta le misszió útját: “A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam.” 2 Tim 4,7.

Kriszta, ezúttal még egyszer megragadom az alkalmat és köszönöm, hogy 9 hónapon keresztül önzetlenül szolgáltad a közönséget és munkád következtében gazdagabb lett a clevelandi magyarság is.

Molnár Zsolt
mentor

 

Az interjú teljes egészében meghallgatható az alábbiakban:

 

 

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.