Az ősz jegyeit magán hordozva, szüret tematikában került megrendezésre az idei utolsó hirami magyar piknik szeptember 11-én, vasárnap, melyre több mint 650 érdeklődő látogatott el.

hiram1

Az érdeklődők már dél körül sorra gyülekeztek a helyszínen, majd du. 2 órakor a szokásos amerikai- és magyar zászlók felvonásával indult a program. A hivatalos programnyitó után bárki kedvére vásárolhatott a mindenféle magyar jó falatból, amik közt töltött káposzta, laci-pecsenye, lángos, kürtőskalács és még bejgli is fellelhető volt. Hogy jobban csússzanak a finom falatok, különböző söröket is fogyaszthattak a vendégek.

A regös cserkészek most is megörvendeztették színvonalas előadásukkal a jelenlévőket. Szép ruhájukban felsorakozva előbb kalocsai táncot roptak, majd gyimesi csángó táncukkal kápráztatták el az érdeklődő sereget.

A szervezők nevében ez úton mondunk köszönetet kitartó munkájukért, befektetett idejükért és energiájukért, amit nem sajnálva a hagyományok megőrzésébe és átadására szánnak.

A rendezvény végére a táncos kedvűek, akiket megihlettek a fellépő cserkészek, a kis táncparketten mulathatták az időt a jó muzsikát hallgatva, amiről a chicagói Alex Udvary és zenekara gondoskodott.

A mostani piknikről is sok vendég térhetett haza jó kedvvel és akár tele kézzel, hisz a tombolák nyertesei finomabbnál-finomabb magyar ételekkel, fűszerekkel, édességekkel vagy akár borokkal gazdagodhattak.

Bár az idény zárás miatt is utolsó volt a szezonban ez a piknik, de az őszi felújítási munkálatok miatt is. Ahogy már korábban eltervezték, a hónap végétől megkezdik majd a hirami parkban álló főépület teljes felújítását és átépítését. Jövőre már egy nagyobb, új épület várja vissza a régi vendégeit.

A felújítási munkálatokra a Hirami Magyar Club örömmel fogadja a támogatásokat, amelyeket a honlapjukon vagy postai úton juttathatnak el hozzájuk a lelkes adakozók.

Ugyanakkor a székely kapu előtt is tovább szeretnék bővíteni a név-téglákat. Aki erre szeretne adakozni, az januárig teheti ezt meg a fent jelzett elérhetőségeken.

Bár idénre igaz véget értek a hirami mulatságok, a szervezők lelkesen biztatják a barátaikat, ismerőseiket, hogy a téli nagy pihenő után, jövőre is hű látogatói legyenek a Hirami Magyar Piknikeknek.

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

hiram2

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.