Fontos, hogy a társadalom is támogassa a folyamatokat, a nemzeti lelkületű fiatalok pedig a honvédelmi nevelés során váljanak a haza iránt elkötelezett emberekké.

A veszélyek korát éljük, de a kormány ezt időben felismerte és példaértékű haderőfejlesztésbe kezdett – utalt az orosz–ukrán háborúra a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben. Kutnyánszky Zsolt a Vármegyék 1000 éve a haza védelmében országos rendezvénysorozat második állomásán, a Hajdú-Bihar vármegye a honvédelem szolgálatában című fórum megnyitóján azt mondta, e folyamat fontos állomásaként pénteken először száll le magyar földre a KC–390 katonai szállító repülőgép.

A KC–390 katonai szállító repülőgép (Forrás: Honvédelem.hu)

A brazil repülőgéptípusból két darabot gyártanak a Magyar Honvédségnek – jelezte az államtitkár a városban állomásozó alakulatok képviselőiből és a helyi Kratochvil Károly honvéd középiskola hallgatóiból álló hallgatóságának.

ReklámTas J Nadas, Esq

A 35 méter hosszú katonai szállítógép hadrendbe állítása új képességet jelent a Magyar Honvédségben. A most tesztelésre érkezett repülőt még visszaviszik a gyártóbázisra, majd a tervek szerint ez év végén, illetve jövő év elején a gépek hadrendbe állhatnak

– ismertette Kutnyánszky Zsolt.

A haderőfejlesztéssel összefüggésben az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a társadalom is támogassa a folyamatokat, a nemzeti lelkületű fiatalok pedig a honvédelmi nevelés során váljanak a haza iránt elkötelezett emberekké. Hozzátette: Hajdú-Bihar vármegye hadtörténeti múltját és mai helyzetét tekintve is figyelemre méltó szerepet vállalt és vállal a honvédelemben.

Az államtitkár arról is beszámolt: a vármegye a honvéd kadétprogramban is élen jár. Jelenleg a vármegye négy iskolájában 352 kadét tanul, de – mint kiemelte – hamarosan bővül a képzés a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium bevonásával.

Olyan fiatalokat képeznek, akik tudnak, mernek és akarnak felelősséget vállalni a munkájukért”

– mondta Kutnyánszky Zsolt.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.