Hosszú évek áldozatos munkájának köszönhetően, amikor úgy kívül mint belül, sőt az egész környéke is megszépült a Buckeye utcai Szent Erzsébet római katolikus templomnak. Antal Andrással, az egyházközösség plébánosával beszélgettünk főképpen a munkálatokról, de szót ejtettünk az elmúlt évekről és a kihívásokról is amelyekkel szembesül az ez az egyházközösség.

Kitért az atya a híveknek az óhatatlan fogyására, a lassú beolvadásra és a fiatalok halványuló érdeklődésére a vallások iránt. Ezek a tények amelyek arra engednek következtetni, hogy majd az üres templomok fogják hirdetni egy egykor oly mozgalmas és életerős egyházközösségek létezését.

De amíg ezek a borús idők bekövetkeznének, addig még mindig egy biztonságos, szép, rendezett környezetben mehetünk a vasárnapi szentmisére, ahol a gyönyörű, díszes ablakokon besütő napfény egy tiszta, áhítattal telített Isten házát ragyog be.

Aki eddig valamilyen oknál fogva elkerülte a Szent Erzsébet templomot, az menjen el és hallgasson egy szentmisét. Mikor ha nem éppen a most következő időszakban, amikor urunk Jézus Krisztus születését várjuk, örömmel a szívünkben.

Az alábbiakban hallgassuk meg Antal Andrással készült interjút.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.