Új könyvek Magyarországról

A Clevelandi Magyar Múzeumban új kiállítás nyílt július 25-i dátummal. A kiállítás neve: Ismerjük meg Magyarországot. A kiállítás multimédia eszközök segítségével bemutatja Magyarország gazdag kultúráját és történelmét. A kiállítás meglátogatók bepillantást nyerhetnek a főváros, Budapest csodálatos építészeti világába, de ugyanakkor a magyar nemzeti parkokat valamint a Balaton csodálatos szépségéről készített képeket is megtekinthetik.

A megnyitó napján a múzeumban találkoztam a CasteloArt magyarországi könyvkiadó munkatársaival, Hajni Istvánnal és Kolozsvári Ildikóval, akik legújabb könyveiket mutatták be a múzeum vezetőségének. A kiadó szakosodva van magyar gasztronómia hagyományokat őrző szakácskönyvekre illetve Magyarország szépségeit bemutató könyvekre, ahol Budapest és a vidéki városok lenyűgöző építészeti csodáit mutatja be, de nem kerüli ki sem a természeti csodákba tündöklő nemzeti parkokat vagy a Balatont sem.

A könyvek gyönyörű fotókkal vannak ábrázolva, jó minőségű papíron nyomtatva és legtöbbjük kemény-kötésbe foglalva. A könyvek főleg angol nyelvűek, hogy szélesebb körben forgalmazhatók legyenek, mindegyik ajándéknak és egyben ismeretterjesztő könyvnek is vásárolható.

Természetesen a kiadó munkatársaival is készítettem egy interjút, amit meghallgathatnak az alábbiakban.

Amíg a múzeumba megérkeznek a rendelt példányok a kiadó weboldalát ajánljuk böngészésre: casteloart.hu

Comments are closed.