Az Egerszegi-utódnak kikiáltott Jackl Vivien óriásit úszott, a világ idei második legjobb idejével országos bajnok lett, és megszerezte a jogot az olimpiai szereplésre.

Jackl Vivien nevét érdemes lesz megjegyezni! A mindössze 15 éves tatabányai úszótehetség egészen elképesztő eredményt ért el pénteken az országos bajnokságon – a 400 méter vegyes döntőjét korábbi egyéni rekordját 6 másodperccel (!) megjavítva olyan időeredménnyel nyerte meg, amire még saját edzője sem számított. A TVSE (Tatabányai Vízmű SE) versenyzője 4:34.96-os idővel ért célba a döntőben, ami a világon a második legjobb idő idén,

de, ami még ennél is lényegesebb, bőven belül van a 4:38.53-as olimpiai szintidőn, így Jackl Viven készülhet az olimpiai részvételre.

Jackl Vivien 4 másodperccel előzte meg az ezüstérmes Telegdy-Kapás Boglárkát, a szám címvédőjét, és 5 másodperccel a bronzéremmel gazdagodó Mihályvári-Farkas Viktóriát, és 12 másodperccel volt gyorsabb, mint szám egykori világcsúcstartója, Hosszú Katinka, aki ötödik lett.

ReklámTas J Nadas, Esq

A 9. osztályos gimnazista Jackl Vivien nem a semmiből robbant be, hiszen egy ideje Egerszegi Krisztina utódjaként emlegetik, és bár egyéni rekordja eddig 4:40.66, volt edzője, Kocsis Márta már 2023 szeptemberében megjósolta, hogy kivívja majd az olimpiai részvétel jogát, ám ilyen időeredményre még ő sem számított. „A szintet szerettük volna, a füzetembe 4:37.8-at írtam,

arra gondoltam, jó esetben 4:37.5 lesz… Hogy ez honnan jött… Nem tudom… Még vissza kell néznem a versenyt. Néztem, de nem láttam, ez miként jött össze”

Íme a döntő videón!

A Nemzeti Sport

Az ifjú bajnoknőnek természetesen Telegdy-Kapás Boglárka és az Iron Lady is szeretettel gratulált a csodálatos eredményhez.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Győzelmét követően Jackl Vivien is elmondta, valóban az olimpiai A szint volt a cél, de ilyen eredményre még ő sem számított. „Ez nagyon durva számomra és még nem sikerült felfognom… nem tudom tényleg, hogy sikerült! …”

(Mandiner)

Borítókép: A győztes Jackl Vivien a női 400 méteres vegyesúszás döntője után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.