Az úszóklasszis a világ idei harmadik legjobb idejével, a második helyezettet egy testhosszal megelőzve nyert.

Ötödik aranyérmét szerezte a Duna Arénában rendezett úszó Országos bajnokságon Milák Kristóf, aki 100 méter pillangón is országos bajnok lett. Milák a szám címvédőjeként lépett rajtkőre, hiszen az elmúlt négy évben mindig nyert ezen a távon, és a négyes pályán úszva bizonyította is klasszisát.

Az úszóklasszis ezzel 5 arany- és egy ezüstéremmel zárta a 2024-es országos bajnokságot, de ami ennél is fontosabb, az olimpiára készülve idei időeredményeivel megelőzi riválisait

ReklámTas J Nadas, Esq

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, az úszóklasszis a 6 számból, amelyben indult ötöt már teljesített a Duna Arénában rendezett OB-n. Kedden 100 méter gyorson (48.38), szerdán fő számában, 200 pillangón (1:54.90) és 50 gyorson (21.89) győzött, s szerezte meg a harmadik olimpiai számban a párizsi indulási jogot. Csütörtökön 200 méter gyorson (1:48.15) nyerni tudott, az 50 méteres pillangóúszás döntőjében viszont a második hely lett az övé (23.44) a nagy esélyes Szabó Szebasztián mögött, aki idén hatodszor nyert ebben a versenyszámban ob-t.

(Mandiner)

Borítókép: Illusztráció. Fotó:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.