A kaliforniai demokrata politikus odahaza a konzervatív egyházi körök bírálatainak kereszttüzébe került , például az abortusz engedélyezésével kapcsolatos álláspontja miatt.

Ferenc pápa szombaton fogadta Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház demokrata párti elnökét a Vatikánban. A beszélgetés tartalmáról a Szentszék egyelőre nem tett közzé részleteket. Az amerikai politikus kíséretében volt férje, Paul Pelosi, valamint Patrick Connell amerikai nagykövet is.

A Szentszék Twitteren közölt tájékoztatása szerint Pelosi már pénteken egyeztetett Peter Turkson bíborossal, illetve a vatikáni fejlesztési hivatal vezető munkatársaival a többi között környezetvédelmi, bevándorlási, emberi jogi témákról, illetve a koronavírus-járványt és az egészségügyi ellátórendszereket érintő kérdésekről.

A katolikus egyházfő 2020 elején nevezte ki a ghánai Peter Turkson bíborost egy koronavírus-bizottság élére, amelynek feladata az egyház globális járványügyi erőfeszítéseinek összehangolása és támogatása. A kaliforniai demokrata politikus Nancy Pelosi odahaza a konzervatív egyházi körök bírálatainak kereszttüzébe került egyebek mellett az abortusz engedélyezésével kapcsolatos álláspontja, illetve pártja környezetvédelmi- és egészségügyi politikája miatt. Az olaszországi gyökerekkel rendelkező, a katolikus vallást követő Pelosi, akinek öt gyermeke van, korábban az abortuszviták kapcsán kijelentette, támogatja a nők jogát a döntéshez.

Az utóbbi időben világszerte nagy médiafigyelmet kapott a Texas államban egy hónapja bevezetett szigorú abortusztilalom, illetve a jogszabály hatályba lépésével kapcsolatos jogi huzavona a demokrata Joe Biden vezette szövetségi kormány és a déli állam republikánus vezetése között.

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.