A magyar férfi kézilabda-válogatott az Izland elleni világbajnoki mérkőzésen megjárta a poklot, majd a mennyországot is. Az első félidőben az izlandiak azt csináltak a mieinkkel, személy szerint Mikler Rolanddal is, amit csak akartak, a hajrá aztán a magyar csapatkapitány vezérletével fergetegesre sikeredett.

Izland az első félidőben többször már-már megalázta a magyar férfikézilabda-válogatottat. Rögtön a mérkőzés úgy kezdődött, hogy az izlandi balszélső, a klubszinten amúgy Veszprémben játszó Bjarki Már Elísson – aki végül kilenc gólig jutott, és akit a meccs legjobbjának választottak – labdaszerzés után tizenöt másodpercen belül kétszer is gólt dobott.

Szünetben öt (17-12), a második félidő derekán már hat góllal (25-19) vezetett Izland, a magyar válogatott onnan fordította meg a meccset. Korábban már összeszedtük, minek köszönhetően, és Mikler Roland bravúrjai persze főszerepet játszottak ebben.

Tas J Nadas, Esq

Stílszerűen a magyar csapatkapitány védésével ért véget a találkozó, ami után jöhetett a frenetikus ünneplés.

Mikler Roland bravúrjait csokorba gyűjtötte az M4 Sport, az összeállítást ITT lehet megnézni.

A mieink öröm szülte szavait már idéztük, íme, hogyan kesergett a már említett Bjarki Már Elísson: – Nem igazán értem, mi történt a második félidőben. Minden, ami elromolhatott, el is romlott, nem tudom szavakba önteni a csalódottságomat. Védekezésben nem léptünk ki rájuk, és leálltunk a futással is. Előtte rendre könnyű gólokat tudtunk szerezni, amikor rájuk rohantunk, aztán sorozatban kimaradt három-négy ziccer, ami mélyütéssel ért fel. Egyszerűen nem hiszem el, hogy elrontottuk a szurkolóink tökéletesen alakuló estéjét – bosszankodott  a meccs embere.

S akkor idézzük ismét, hogyan vélekedett Mikler Roland. Aki nem a meccs ember, hanem a meccs hőse volt: – Ez csoda volt a pályán. Nem engedtük el a meccset, mert ugyan a nagy részében Izland dominált, de a végjátékban, amikor a legjobban kellett, mi tudtuk irányítani a játékot. Hihetetlen tartás van ebben a csapatban, ennek köszönhetően tudtuk végrehajtani ezt a hatalmas bravúrt – mondta a többiekkel egyetértésben a magyar csapatkapitány.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Eufória a mérkőzés után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.