Magyarország miniszterelnöke a hétvégén levélben gratulált Forró Krisztiánnak, a Szövetség elnökének megválasztása alkalmából.

Mint ismert, október másodikán tartotta alakuló kongresszusát az egyesült magyar párt, a Szövetség, melynek elnökévé Forró Krisztiánt választották. Az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülésével létrejött gyűjtőpárt a „20. század szlovákiai magyar pártjainak utódjaként, de egyben a 21. század kihívásainak és realitásainak megfelelő modern érdekképviseletként szándékozik működni” – áll a Szövetség politikai nyilatkozatában.

Orbán Viktor a Szövetség elnökének címzett gratuláló levelében úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy

„az egységes felvidéki magyar párt igazi nemzetmegtartó erővé válhat, és nagyban hozzájárul majd a szlovákiai magyarság nemzettudatának megóvásához, érdekeinek képviseletéhez”

– írta.

A magyar miniszterelnök továbbá támogatásáról biztosította a felvidéki magyarokat képviselő pártot és annak vezetőjét, mind pártja, a Fidesz, mind pedig saját nevében.
„A hétvégén levelet kaptam Magyarország Miniszterelnökétől, Orbán Viktortól, melyben gratulált a Szövetség elnökévé történt megválasztásom alkalmából” – tájékoztatott Forró Krisztián a közösségi hálón, ahol beszámolt arról is, egy újabb levélben Kövér László, az Országgyűlés elnöke is gratulált a Szövetség – Magyarok, Nemzetiségek, Régiók párt megalakulásához és az egységes párt elnökévé történt megválasztásához.

Korábban már Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is gratulált a Szövetség megalakulásához, személyesen Forró Krisztián elnöknek. Ebben hangsúlyozta, Magyarország elkötelezett abban, hogy minden lehetséges támogatást megadjon a külhoni magyarság megmaradásához és szülőföldön való boldogulásához.

(SzE/Felvidék.ma)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.