A történelmi jelentőségű iraki pápai látogatáson találkozott Azbej Tristan  Ferenc pápávalk, akinek áldását kérte az általa vezetett közel kelei keresztények megsegítését célzó magyar programra.

Nemcsak a Hungary Helps – Magyarország segít program vezetőjeként vettem részt, hanem a 15 milliós magyarságot képviselve találkoztam Ferenc pápával az Iszlám Állam dzsihadistái által porig rombolt templom előtt, Moszulban, a meghívott vendégek közül elsőként – számolt be az eseményről közösségi oldalán a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője. Azbej Tristan azt is elárulta, hogy a pápával való találkozás során áldást kért és kapott a Szentatyától az üldözött keresztényekért folytatott magyar misszióra.

Az eseményről a közmédia is beszámolt. Azbej Tristan a Híradónak elmondta, hogy számos település épült újra magyar segítséggel, és a humanitárius segítségnyújtás után a helybenmaradás, szülőföldre való visszatérés érdekében, a jövőben gazdasági segítségnyújtásra is koncentrálnak majd.

Ferenc pápát szeretettel várják Magyarosrszágra az idén ősszel sorra kerülő Eucharisztikus Világkonferenciára.

(Pesti Srácok / Híradó)

 

 

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.