A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen – hangsúlyozta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében.

A politikus arra reagálva fogalmazta meg gondolatait, hogy éjszaka Nigériában terroristák támadtak meg egy katolikus plébániát és kivégezték a plébánost.

 

Tas J Nadas, Esq

Azbej Tristan azt írta, a nigériai Kafin-Koro településen terroristák támadták meg a helyi Szent Péter és Pál katolikus plébániát, amely során brutális módon végeztek a helyi plébánossal.

A beszámolók szerint Isaac Achi főtisztelendő atyát élve égették el otthonában, segédjét pedig lőtt sebekkel szállították kórházba.

Az államtitkár részvétét fejezte ki, majd hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen.

Első lépésként a nyugati politikusoknak be kell fejezniük a tagadást, mert állításaikkal szemben

nem a klímaváltozás vagy a helyi villongások miatt ölnek meg naponta tucatnyi keresztényt, hanem mert keresztény a vallásuk és hitet tesznek Jézus Krisztus neve mellett

– fogalmazott Azbej Tristan.

Hozzátette: a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt években a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együtt támogatta a belső menekültek ellátását, a terrortámadások áldozatainak orvosi ellátását, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újraépítését és üldözött keresztény fiatalok ösztöndíjait.

Azbej Tristan a bejegyzésben szintén részvétét fejezte ki a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik templomában történt vasárnapi robbantás áldozatainak és a hozzátartozóiknak.

Azt írta: „Tragikus nap a mai. Az éjszakai nigériai papgyilkosság után imént kaptuk a hírt, hogy napközben a Kongói Demokratikus Köztársaság Észak-Kivu tartományában található Kasindi település egy templomában robbantásos merényletet követtek el. Nem megerősített információk szerint a támadásnak több halálos áldozata van.

A terroristák a bombát egy keresztelő alatt robbantották fel.”

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára beszédet mond a debreceni új Szentháromság görögkatolikus templom felszentelésén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.